AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Bayraklı İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin düzenlediği seçim çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısına katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kentsel dönüşüm üzerinden eleştiriler yöneltti.
Toplantıya AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan’ın yanı sıra il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleriyle partililer katıldı. AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Şengül, “Bayraklı’da mutlaka başarı istiyoruz ve bunu başaracak kadroya sahibiz. Biz bir aileyiz. Birbirimize yürekten inanacağız. Birbirimize sırtımızı yaslayabileceğiz. Asla beklentiler içinde bir siyasi çizgi izlemeyeceğiz. Burada başarılı olmak demek İzmir’de başarılı olmak demektir. Bugünden itibaren var gücümüzle ilçemiz için, ilimiz için, partimiz için koşturacağız” dedi.
“RIZASIZ OLMAZ, TEMİNAT BİZİZ”
AK Parti olarak cevabını veremeyecekleri hiçbir sorunun olmadığını söyleyen Şengül, kentsel dönüşüm hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulundu. Şengül şunları söyledi:
“Bayraklı’da sorun çok. Kentsel dönüşüm ile ilgili sorunlar var, hepsini çok iyi biliyoruz. Sosyal belediyecilik diyorlar, kentsel dönüşüm yapacağız diyorlar. Arka planda hazırladıkları rant projelerinden vatandaşın haberi yok. Çok net söyleyeyim, ancak yüzlerine bulaştırırlar. Kimseye sormadan gerekli araştırmayı yapmadan arka planda hazırlıyorlar ve daha sonra da vatandaşa dikta etmeye çalışıyorlar. Vatandaşın derdi nedir kaç katlı binası vardır, borcu var mıdır yok mudur, rızası var mıdır yok mudur demeden kentsel dönüşüm yapmaya çalışıyorlar. Rıza göstermeyeni ise kamulaştırma yapacağım diye tehdit ediyorlar. Kardeşim kamulaştıramazsın. Vatandaşın rızası olmadan bir çivisini dahi sökemezsin. Teminatı biziz. Dönüşüm olacaksa beraber yapacağız. Teminatı Bayraklı Belediye Başkanı adayımız İsmail Sarı’dır, Büyükşehir adayımız Binali Yıldırım’dır, milletvekili olarak bizleriz. Dolayısı ile hükümettir. Bir kez daha söylüyorum, rantın tek sahibi halk olacak.”
İSMAİL SARI, “HER SOKAĞA GİRİN, VATANDAŞI DİNLEYİN”
Toplantıda söz alan AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı, partililere birliktelik mesajları verdi. Sarı, 30 Mart’a dayanışma içerisinde girilmesi gerektiğini vurgulayarak, “3 aylık yoğun geçen bir aday adaylığı döneminin ardından yine aynı yoğunlukta geçecek, daha çok çalışacağımız seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Teşkilatımızla bir bütün halinde Bayraklı’da AK Belediyeciliği dalgalandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm bunları birlik ve beraberliğimizi bozmadan yapmak çok önemli. Bayraklı teşkilatı ayrıcalığını, farklılığını bir kez daha gösterdi. Bayraklı’nın adayı olduğum anda diğer aday adayı tüm arkadaşlarım yanımda oldular. İşte Bayraklı teşkilatının gücü ve birlikteliği budur. Şimdi hedefimiz, bu birlikteliğimizi 30 Mart’a taşımaktır” dedi. Partililere çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Sarı, “Her sokağa girin, vatandaşın derdini dinleyin. Bayraklı için çok önemli projeler hazırlanıyor. Sayın vekillerimiz ve bakanlarımız Bayraklı’yı, İzmir’i çok önemsiyorlar. Bu yüzden sizlerden ricam, bu desteğin farkında olup her sokağa girmeniz, vatandaşın derdini dinlemeniz, AK Parti’yi anlatmanızdır. Bayraklı 5 yıl kaybetti, bir 5 yıl daha kaybetmesin” diye konuştu.
FOTOĞRAF