MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Manisa’nın Selendi ilçesinde, mevcut belediye başkanı Nurullah Savaş’ı tekrar aday gösterdi.
Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ın Eski Cami Mahallesi Meydanı’nda geniş katılımla bir törenle, partisi tarafından tekrar aday gösterildiğini açıkladı. Savaş’a, büyükşehir olan Manisa’da tekrar aday gösterilen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Selendi İlçe Başkanı Yasin Topcan, Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıra partili destek verdi. Törende konuşan Savaş, tekrar aday gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, “5 yıl önce halkımız bana bu görevi layık gördü. Teveccüh gösterip, belediye başkanı seçtiler. Görevim boyunca, hiç kimse ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede davrandım. Kimsenin adamı olmadım. Belediyeyi parti teşkilat toplantı yeri yapmadım. Belediyenin telefonlarını parti için kullanmadım. Allah şahittir bir kuruş yetim hakkı yemedim” diyerek, diyerek destek istedi.
“BÜYÜKŞEHİR BÜYÜK BÜTÇE”
Selendililer’in büyük ilgi gösterdiği Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa için hazırladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Manisanın büyükşehir olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Büyükşehir, büyük bütçe demek. Bu bütçenin emin ellere teslim edilmesi gerek. Çalmadan, çırpmadan, tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeden, hizmet ve yatırımların adaletli bir şekilde her yere ulaştırmak bizim boynumuzun borcu. Hayallerinizin almayacağı hizmetleri sizlere ulaştıracağız. Manisa’da başlattığımız değişim Selendi’de de devam edecek” dedi.
Manisa’da 2009 yılında şehrin tarihinin en yüksek oyunu alarak göreve seçildiklerini hatırlatan Ergün, “1 Nisan’da devraldığımız Manisa Belediyesi’nin borcu 96 milyon lire, geliri ise 65 milyon liraydı. Göreve geldiğimizin ilk haftasında borcu nedeniyle elektriği kesilen ilk il belediyesi olduk. Vergi Dairesi, SGK gibi borçlar nedeniyle haciz uygulamalarıyla karşılaştık. Gece gündüz demeden çalışarak, bunların üzerine gittik ve bu borcu 15 ayda kapattık” dedi. Yapılan doğru çalışmalarla Manisa Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesinin 187 milyon TL’ye çakırdıklarını söyledi.
Doğru hamlelerle Manisa Belediyesi’ni gelir elde eden bir belediye haline getirip, “Manisa Değişiyor” sloganıyla değişim başlattıklarını belirten Başkan Ergün, “Manisa’da artık birer birer yatırım yapmaya başladı. Manisa’da 57 mahallenin tamamına ayrım yapmadan, eşit hizmet götürerek çalışmalar yaptık. Yağmur suyu drenajı, yeşil kuşak, kaldırım, engelli rampaları ve asfalt gibi hizmetlerle girilmedik sokak bırakmadık. Merkezdeki tüm okulların, kamu kurumlarının duvar kaplama ve aydınlatmalarını bitirdik. Camilerimizin aydınlatmalarını yaptık. Manisa 2009’dan önce ölü bir şehirdi. Biz çeşitli bölgelerde sosyal alanları arttırarak, gençlerimizin vakit geçirebilecekleri alanları çoğaltarak Manisa’yı yaşayan bir kent haline getirdik” dedi.
Tamamlanan projelerin yanı sıra devam eden ve yeni hayata geçecek projelerin de olduğunu belirten Başkan Ergün, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, 170 dönüm alan üzerine inşa edilen Kent Park, Emekliler Parkı Otoparkı, Tam otomasyonlu otopark, Oda-Dernekler Projesi, Ulucami bölgesinde hayata geçecek Ulutepe Seyir Terasları, atık su arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi gibi projelerin geldiği aşamalar hakkında bilgi de verdi.
Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Manisalı seçmenin ilk kez mahalle muhtarı, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, ilçe belediye başkanı ve bir bir de büyükşehir belediye başkanı için dört farklı oy kullanacaklarına dikkati çekip, vatandaşlardan oylarına sahip çıkmalarını da istedi.
Uğur ÇAKMAK / SELENDİ, () Fotoğraflı