İZMİR’in Gültepe semtindeki evi sel sularıyla yıkılan 68 yaşındaki Hüseyin Beyazıt’a, Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı. Yeni yapılan ev, Konak Belediyesi Eşya Deposu’ndan temin edilen eşyalarla döşenip, Beyazıt’a teslim edildi.
Geçen yıl mart ayında, aşırı yağışlar nedeniyle, Hüseyin Beyazıt’ın Trakya Mahallesi’ndeki evi, sel sularına kapılarak yerle bir oldu. Tek odalı evinin yıkılmasıyla sokakta kalan Hüseyin Beyazıt’ın mağduriyetini gidermek için Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yeniden temeli atılan Adem Yavuz Caddesi’ndeki ev baştan yapıldı. Konak Belediyesi Eşya Deposu’ndan da evinin tüm ihtiyaçları karşılandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü de evin bahçe düzenlemesini üstlendi.
Evin anahtarını Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın elinden alan Hüseyin Beyazıt büyük mutluluk yaşadı. Yıllardır tek başına yaşamını sürdüren Hüseyin Beyazıt’ı bu mutlu gününde komşuları da yalnız bırakmadı. Evlerinde hazırladıkları börek, kek ve pastalarla birlikte tebrik etmeye gelen komşular, Beyazıt’ın sevincine ortak oldu.
Bir oda, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşan, şirin bir eve sahip olan Hüseyin Bayazıt, yeni evini teslim alırken, heyecanlandı, duygulu anlar yaşadı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın evinin anahtarını verdiği Beyazıt, “Bu yaşımda bana yepyeni bir ev sundunuz, ne muradınız varsa olsun, size minnettarım” dedi. Yaklaşık bir yıldır, komşusunun bahçesindeki barakaya kira karşılığı yerleşen Hüseyin Bayazıt, kendisine her zaman yardımcı olan komşularına da teşekkür etti.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Hüseyin Bayazıt’a destek olmaya gayret ettiklerini dile getirerek, “Bir vatandaşımızı mutlu ettik, onun başını sokabileceği bir ev yapıp verdik. Onun mutluluğunu görmek, hayır duasını almak bizim için yeterli. Bundan sonra evinde mutlu, sağlıklı ve huzurlu yaşasın” dedi.
BAĞIŞ YAPIN MUTLU EDİN
Başkan Tartan, duyarlı vatandaşlara ve yardımseverlere bir kez daha seslenerek, Eşya Deposu’na destek vermelerini beklediklerini dile getirdi. Tartan, “Böyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım yapabilmemiz için İzmirli hayırseverlerin bağışlarına ihtiyacımız var. Eşyalarını değiştirenler kullanılabilecek nitelikte olan eşyalarınızı bağışlasın, gelip alalım. Sizler de mutlu bir yuva kurulmasına katkı koyun” diyerek yardım çağrısında bulundu.
FOTOĞRAF