Alanya'da yaptırılmak istenen 'Şehitler Abidesi' projesine Alanya Kaymakamlığı'ndan destek geldi. 1'inci Dünya Savaşı'nda şehit olan Alanyalı 158 askerin künyesinin yer alacağı abidenin yapılması için Kaymakam Erhan Özdemir, belediye başkanlarına yardım çağrısında bulundu.

ASILSIZ Ermeni Soykırımı ile Mücadele ve Şehit Aileleri Derneği'nin (ASEMİK) Başkanı Yusuf Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldığı örnek projeyi hayata geçirmek için 2011 yılında çalışma başlattı. Kestel Belediyesi'nin Hanönü Mezarlığı'nda 2 yıl önce abide için yer tahsis edilmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı 35 bin lira ödenek tahsis ederek Kestel Belediyesi'ne gönderdi. Dernek başkanı Yılmaz, projenin hayata geçirilebilmesi için 9 Ocak'ta Alanya Kaymakamlığı'na dilekçeyle başvurdu. Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise 22 Ocak'ta belediye başkanlarına yazı göndererek derneğe destek olmaları çağrısında bulundu.

PROJE 300 BİN LİRAYA MAL OLACAK

Bakanlıktan sağlanan ödeneğin kullanılabilmesi için abidenin temelini atmaları gerektiğini belirten ASEMİK Başkanı Yılmaz, "Proje yaklaşık 300 bin liraya mal olacak. Derneğimizin geliri olmadığı için bunu bağış veya sponsorlukla gerçekleştireceğiz. Genelkurmay Başkanlığı'ndan şehitlerin künyesini aldık. Amacımız şehitlere abide yapıp, hangi cephede şehit olduklarını, lakaplarını, anne ve baba adlarıyla birlikte granit üzerine ışıklandırarak yazmak" dedi.

BAŞKANLARDAN DESTEK BEKLİYOR

Alanya'dan sonra Elmalı'da da 345 metrekare alana 'Şehitler Abidesi' dikmeyi amaçladıklarını dile getiren Yılmaz, "Alanya'ya yaptıracağımız abidenin inşaatına hemen başlamak istiyoruz. Konuyu daha önce Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere birçok milletvekilimize aktardım. Ayrıca Alanya Kaymakamlığına da başvurdum. Kaymakam Erhan Özdemir konuya hassas yaklaşarak belediye başkanlarına projemize destek olmaları için yazı gönderdi. Şimdi temel atmak için destek bekliyoruz" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)