CHP’li Bodrum Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon, ev ziyaretleri kapsamında gittiği Dereköy Köyü’nde kadınlar tarafından ilgiyle karşılandı. Dereköy’de 80 yaşındaki Şefika Cebeci ile tanışan Kocadon, yaşam öyküsünden çok etkilendiğini söyledi.
CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon, Dereköy’de yaşayan Zeynep ve Mustafa Köse çiftinin daveti üzerine evlerine konuk oldu. Kocadon, Köse çiftinin evinde Dereköylü kadınlarla bir araya gelerek sohbet etti. 80 yaşındaki Şefika Cebeci, okuma-yazma hikayesi ile Hülya Kocadon’u şaşırttı. Şefika nine, okumayı 25 yaşından sonra öğrendiğini, 70 yaşında gittiği okuma yazma kursunda geliştirdiğini, buna rağmen yıllar sonra da olsa bir hayalini gerçekleştirip, kendi hayatını anlattığı kitabını, kendi elleriyle yazarak geçen yıl bastırdığını söyledi. Cebeci, “Önceleri deftere yazıyordum, sonra daktilo kullandım, şimdi ise bilgisayarda yazıyorum” diye konuştu.
Duyduklarından etkilendiğini dile getiren Kocadon, “Bir okuma yazma kursu açtığımızda sizi mutlaka arayacağım. Şefika Hanım, siz hem gençlerimize hem de okuma yazma bilmeyen kadınlarımıza bir ışıksınız, büyük bir örneksiniz, kitabınızı da oldukça merak ediyorum” dedi.
İKİNCİ KİTABINI ÇIKARACAK
Şefika Cebeci’nin 1932 yılında Kastamonu’da başlayıp İstanbul, Almanya ve Bodrum ile devam eden hayat hikayesi, Hülya Kocadon’u duygulandırdı. Kocasıyla sorunlu bir evlilik geçiren ve çocukları için sürekli çalışan Cebeci, ikinci kitabının hazırlıklarını yaptığını belirtti.
Kocadon, Cebeci’yi azmi ve başarısı nedeniyle tebrik etti.
Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM , ()
FOTOĞRAF