AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Cemil Şeboy, İzmir Mardinliler Federasyonu’nda yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde en az 28 belediye meclis üyesi çıkarma hedefinde olduklarını, ancak bunlardan hiçbirinin akrabası olmayacağını söyledi. Şeboy ayrıca, belediye işçilerinin ekmeğiyle oynamayacağını belirtti.
AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Alptekin’in davetiyle düzenlenen toplantıda, Cemil Şeboy, bünyesinde 18 dernek bulunan İzmir Mardinliler Federasyonu üyelerine seslendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın kendisini Mardinli zannettiğini belirten Şeboy, “Nükhet hanım Bana bir gün “Sen Mardinli misin?’ diye sordu. “Hayır neden sordunuz?’ dedim. “Mardinlilerle aran çok iyi, o yüzden senin de Mardinli olduğunu düşündüm’ dedi. Evet ben belki Mardin’de doğmadım ama sizler artık benim hemşerimsiniz. 15 yıl boyunca Buca’da omuz omuza çok güzel işler yaptık. Bundan sonra da yine beraber çalışacağız. Bu seçimlerde en az 28 meclis üyesi çıkaracağız, bunlardan biri de Mardinli olmalı. Belediye Meclisi’nde benim bir tane akrabam olmayacak ama yıllarca kız alıp verdiğimiz Mardinli, Rizeli, Urfalı, Konyalı, Sivaslı akrabalarımız olacak. Buca’da herkesin temsil edilmesini sağlayacağız” dedi.
Belediye çalışanlarına da mesaj veren Şeboy, “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Ama kartı cebinde olup da işe gelmeyenler korksun. Eğer içinizde öyle biri varsa o da korksun. Ama işini yapanlar kesinlikle korkmasın” diye konuştu.
Mardin’in şu anki nüfusunun 80 Bin, İzmir’deki Mardinlilerinin sayısının ise 250 bin kişi olduğunu belirten Federasyon Başkanı Mehmet Şakin Irmak ise “Doğduğumuz yeri unutmayacağız ama doyduğumuz yeri güzelleştirmek adına, çocuklarımızın daha güzel bir yerde yaşaması adına, siyasal anlamda temsil hakkı istiyoruz” dedi.
Buca’da oturan ve Cemil Şeboy’u çok sevdiğini söyleyen Mardinliler Vakfı üyesi Halil Kaplaner, kendisine mırra ikram etti.
FOTOĞRAF