MANİSA Belediyesi’nin 2012 yılı mali tablo ve raporları, Sayıştay tarafından hukuka uygun bulundu. Karar, Sayıştay’ın resmi internet sitesinde yayınlanan 2012 Yılı Kamu İdaresi Raporları’nda yer alırken, Belediye Başkanı Cengiz Ergün de denetimlerdeki başarının Manisa Belediyesi’nin gururu olduğunu ifade etti.
Sayıştay’ın 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu ve 6085 sayılı Sayıştay Kanunu hükümleri gereğince gerçekleştirdiği denetimler neticesinde oluşturulan 2012 Yılı Kamu İdaresi Raporları, resmi internet sitesinde yayımlandı. Manisa Belediyesi’ne yönelik olarak resmi internet sitesinde yer alan raporda, “Manisa Belediyesi’nin 2012 yılına ilişkin mali rapor ve tablolarının tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği, gelir, gider ve mallara ilişkin hesap ve işlemlerinin kanun ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olduğu kanaatine varılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Sayıştay tarafından gerçekleştirilen denetimler neticesinde, 2009 yılında 96 milyon lira borçla devraldıkları Manisa Belediyesi mali yapısının 2012 yılında güçlendiğinin müfettişlerce onaylandığını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sayıştay tarafından gerçekleştirilen denetimlerde Manisa Belediyesi’nin iş ve işlemlerinde herhangi bir hukuksuzluk olmadığı, aksine tamamen hukuka uygun olduğu tespit edilmiştir. Başkanlığımıza ulaşan raporda ve Sayıştay’ın resmi internet sitesinde de bu uygunluk ifade edilmiştir. Güçlü mali yapısıyla onlarca dev projeyi hayata geçirdiğimiz 4.5 yıl içerisinde de çeşitli denetimlerden geçtik ve tüm bu denetimlerden de alnımızın akıyla çıktık. Bu anlamda mali yapısının devlet tarafından tescil edilmesinde emeği geçen tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
FOTOĞRAF