ESKİ Devlet Bakanı ve Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Işılay Saygın adına; İzmir’in tanınmış isimlerinden Rebap Gürel ve Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği 2. Başkanı İnci Mutluer önderliğinde, Ege Orman Vakfı ile birlikte bin 300 fidanlık koru oluşturuldu.
İzmir’de bulunan pek çok sivil toplum örgütü ve Işılay Saygın’ın dostlarının katkıları ile Çeşme-Ildırı-Kadıovacık mevkiinde oluşturulan koruda kalabalık bir katılımla fidan dikim töreni düzenlendi. Işılay Saygın Korusu'nda Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol katılımcılara ağaçlandırma alanında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, “Sayın Bakanımızın dostları ve pek çok sivil toplum örgütü burada bin 300 fidanlık koru oluşturdu. Hala bağışlar devam ediyor. İklim değişikliği ve küresel ısınma ile mücadelede fidan dikimi ve ağaçlandırma çok önemli. Mevcut ormanlarımızın korunması çok önemli. Bu nedenle yaptığınız iş takdire şayan” dedi. Gençol, doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Işılay Saygın’a ve korunun oluşmasına katkıda bulunanlara sertifika takdim etti.
Korunun oluşmasına önderlik eden Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği 2. Başkanı İnci Mutluer, “Bu projenin fikir anası Rebap Gürel. Beraber paylaşarak korunun oluşmasına önderlik ettik. Pek çok sivil toplum örgütü ve dostların katkıları ile koru oluşturduk. Biz koru diye yola çıkıyoruz ama hedefimiz orman. Bu katılımlar büyüyecek ve biz 10 bin fidanlık ormana ulaşacağız” dedi.
Dostlarının bu hediyesi ile çok mutlu olan Işılay Saygın, “Ağaca çok önem veren bir kişiyim. Beni çok mutlu ettiniz. Bu günlerde en önemli gündemimiz kuraklık. Kuraklıkta küresel ısınmanın bir sonucu. Küresel ısınmanın arttığı günümüzde ormanın önemi gitgide artmakta. Hepimizin çok duyarlı olması lazım. Bu duyarlılığın okul öncesi eğitimde aşılanması ve o yaştan itibaren çocukların ağaç sevgisi ile büyütülmesi gerekli. Topluma ağaç sevgisini aşılamak durumundayız. Bu güzel çalışmanın örnek olmasını diliyorum. Bu orman hepimizin ormanı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Işılay Saygın ve törene katılanlar fidanları toprakla buluşturdu.
FOTOĞRAF