İZMİR’in Torbalı İlçesi’nde, 26 yaşındaki Ferdi Alkan’ın, parasını düğün hazırlakları için kullanmak üzere 25 bin liraya satışa çıkardığı motosikleti alıcı görününümündeki bir kişi tarafından çalındı.
Torbalı’daki bir fabrikada bilgisayar mühendisi olarak çalışan Ferdi Alkan, 21 Haziran’daki düğününün hazırlıkları olduğu için 1000 CC’lik 2006 model Suzuki motosikletini 25 bin liraya satılağa çıkardı. Alkan’ın internetteki ilanını gören Balçova’dan 26 yaşındaki G.K., 35 TUN 98 plakalı motosiklete talip oldu. Önceki gün (Perşembe) bir taksiyle Torbalı’ya gelen G.K., Alkan ile buluşup, motosikleti gördü ardından da deneme sürüşü yapmak istedi. Alkan’ın kendisini yeterince tanımadığını, bu nedenle güvenemeyeceğini söylemesi üzerine G.K., geldiği taksicinin arkadaşı olduğunu belirtip, kısa bir tur atacağını söyledi. Bunun üzerine ikna olan Alkan, motosikleti verdi. Ancak, G.K.’nin uzun süre dönmemesi üzerine şüphelenen Alkan, taksicinin yanına gitti. Taksicinin G.K.’yi tanımadığını, kendisinin de 270 lirasını ödemediğini belirtmesi üzerine dolandırıldığını anlayan Alkan Ayrancılar Jandarma Karakolu’na gidip, şikayetçi oldu. Alkan’ın verdiği eşkalden yola çıkan jandarma, motosikleti çalan kişinin dolandırıcılık ve hırsızlık gibi suçlardan 20 ayrı sabıkası olan G.K., olduğunu belirledi. Jandarma, en son bir akaryakıt istasyonun güvenlik kameraları tarafından görüntülenen G.K.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Bir anlık boş bulunmasının kendisine pahalıya patladığını belirten Alkan, “Bu kişi, benim gibi bir çok kişinin canını yakmış, azılı bir suçlu. Daha fazla kişinin canı yanmadan, bu kişinin yakalanmasını ve motosikletime kavuşmayı istiyorum” dedi.
Gökhan YALKALK / TORBALI, () Fotoğraflı