KÜTAHYA’nın termal turizmde iddialı ilçesi Simav’da karavan turizmin her geçen gün yaygınlaşması, 800 yataklı Eynal Kaplıcaları işletmesinde de hareketliliğe neden oldu.
Simav Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Cemil Baybuk, Simav’ın termal kaplıcaları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel özellikleriyle Ege Bölgesi’nde turizm merkezi konumunda olduğunu ve bu nedenle her yıl turist sayısının arttığını söyledi. Simav’ın Ege Bölgesinin saklı cenneti olduğunu ifade eden Baybuk, doğa ve termal severler için karavan turizminin son yıllarda alternatif olduğunu dile getirdi.
Karavan turizmine büyük önem verdiklerini ifade eden Baybuk, “Son birkaç aydır 20’ye yakın karavan sahibini Eynal Kaplıcaları bölgemizde ağırlıyoruz. Yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da karavancı bekliyoruz. Karavancıların Simav’ı tercih etmesi işletme olarak hem bizi hem de Simavlı esnafı sevindiriyor. Karavan turizminin gelişmesi için işletmemizde müşteri memnuniyetini sağladık” dedi.
KARAVAN FESTİVALİ
Simav’a karavanıyla birlikte Bursa’dan gelen Işıl Kırıkol (36), ilk kez geldiği ilçede doğa ile iç içe olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek karavan turizmini tercih edenlere Simav’a gelmelerini tavsiye etti.
Balıkesir Erdek’ten gelen Karvancı Ayhan Kalemköy (54), “Simav’ın doğal güzelliklerini ve kaplıcasını gezip gördük. Fotoğraflar çektik. Bu fotoğrafları internetten yayınlayarak karavancı dostlarımızla paylaşıyoruz. Umarım karavancı dostlarımız bu güzellikleri görünce dayanamayıp onlarda en kısa sürede Simav’a gelecekler. Burası gerçekten keşfedilmeyi bekleyen cennet bir köşe. Burada karavan festivali düzenleyebiliriz” diye konuştu.
Aydın Kamp Karavan Derneği Başkanı Ahmet Güngör (52), Simav’ın Aydın’a çok yakın bir ilçe olmasına karşın keşfedilmemiş güzelliklere sahip olduğunu söyleyerek “Termal zenginliği, halkının güleryüzü, organik tarım ürünleriyle eşsiz bir ilçe. Tüm dostlarıma, karavansever arkadaşlarıma tavsiyelerde bulunacağım. Hatta, yurt dışındaki karavancı dostlarımıza da platformlarımızda Simav ve eşsiz güzelliklerinden bahsedeceğiz” dedi.
Mehmet YENEN / SİMAV, ()
FOTOĞRAF