MANİSA Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, kentte elektronik belge yönetim sistemine geçildiğini belirterek, bundan sonra sağlıkla ilgili işlemlerde kağıt kullanmayacaklarını söyledi. Tay, “Evrakların ulaşmamasıyla ilgili sorunlar ortadan kalkacak. Bürokrasiyi ve kağıt israfını ortadan kaldırıyoruz” dedi.
Manisa Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde elektronik belge yönetim sistemine geçildi. Yeni sistemle sağlık alanındaki yazışmalar, evraklar elektronik ortamda yapılacak. 17 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulamaya geçen yeni sistem için Halk Sağlığı çalışanları eğitimden geçti. 2 günlük elektronik belge yönetim sistemi eğitimine 220 çalışanın katıldığını dile getiren Dr. Ziya Tay, “Evrak, kağıda basılmadan doğrudan birimlere gidecek. İmzaları dijital ortamda atıyoruz. Kurumlara doğrudan sistem üzerinden gidiyor. Herhangibir kağıt israfı olmayacak. Evrakların gidiş süresi sorunu olmayacak. Anında evrak ilgili birimlere ulaşacak. Tüm yazışmalar, işlemler bu şekilde yapılacak” dedi.
ARTIK DOSYALAR OLMAYACAK
Dr. Tay, kurumlarda yer kaplayan dosyaların artık olmayacağını belirterek, sağlıkta pek çok bürokratik işlemin de ortadan kalkacağını ifade etti. Dr. Tay, “Bundan sonra bürokrasi aşılacak ve kağıt kullanmayacağız. Bekleme süreleri, posta süresi ortadan kalkacak. ’Evrak gelmedi, ulaşmadı’ diye bir sorun olmayacak. Hem zaman hem de maliyet açısından büyük avantajımız olacak. Kurumlarda yığınlarca dosya oluşmayacak” diye konuştu.
Nermin UÇTU / MANİSA, ()
FOTOĞRAF