Katip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Kuruluşları İşletmeciliği alanında yüksek lisans programı açtı. İzmir İl Sağlık Müdürü eski müdürü Doç. Dr. Levent Kıdak’ın Anabilim Dalı Başkanı oldu. Doç. Dr. Levent Kıdak, program açma amaçlarının başta insan kaynakları olmak üzere; sermaye, doğal kaynaklar, teknoloji ve bilgi gibi üretim faktörlerinin emanet edildiği sağlık yöneticilerini yetiştirmek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Kıdak; Lisansüstü eğitimlerle ve programlarla bir taraftan akademik sistemin geleceğine destek olmayı hedeflerken, diğer taraftan uygulama alanı ile iç içe olarak, alandan gelecek geri bildirimlerle, sağlık kuruluşlarının araştırma ve geliştirme birimi olarak faaliyet vermeyi amaçladıklarını ifade etti.
Sağlık Kuruluşları Yüksek Lisans Programları İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin öğretim üyeleri tarafından yürütülürken; aynı zamanda da İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Hayran, Başkent Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Kavuncubaşı, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Haluk Özsarı ve alanında uzmanlaşmış öğretim üyeleri eğitimde aktif rol alıyor.
Doç. Dr. Levent Kıdak’tan Katip Çelebi Üniversite tarafından açılan bu program, üniversitenin Çankaya’da İl Sağlık Müdürlüğünün karşısında bulunan Selvili İş Merkezinde üniversiteye ait dersliklerde yapılacağını hatırlattı. Başvurular 19 Şubat’a kadar alınacak.
İZMİR ()
foto