MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışan sağlık personeli Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ’Sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz’ projesi kapsamında yürüyüş yaptı.
Bu yılı “hareketli yaşam ve sağlık yılı” ilan eden Sağlık Bakanlığı, vatandaşların sağlık için yürümesi amacıyla ’Sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz’ isimli proje başlattı. Marmaris Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışan doktor, hemşire ve sağlıkçılar ellerinde ’Düzenli egzersiz sağlığınızı korur’, ’Hareket edeceğiz’, ’Sağlıklı beslen hareket et kilolardan kurtul’ dövizleriyle vatandaşları yürümeye teşvik etmek için sokağa çıktı. Sağlıkçılar, görev yaptıkları Ulusal Egemenlik Caddesi’nde bulunan Toplum Sağlığı Merkezi önünden Atatürk Caddesi’ne kadar iki kilometre yürüdü. Atatürk Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı önüne gelen sağlıkçılar ’Hep birlikte sağlığa yürüyelim’ sloganı attı.
Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar sağlıkçıların yürüdüğünü görünce doktorların eylem yaptığını düşünerek “Yine mi eylem var?” diye sordu. Yürüyüş nedenini öğrenen vatandaşlar sağlıkçılara destek verdi.
Marmaris Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ali Demir, bundan sonra her pazar yürüyüşler düzenleyeceklerini söyleyerek “Obezite ve diğer hastalıklar yürüyüş noksanlığından ileri geliyor. Bakanlığımızın yönlendirmesiyle halkımızı yürüyüş konusunda sürekli olarak bilgilendireceğiz” dedi.
Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, () Fotoğraflı