SAADET Partisi (SP) İzmir adayları, Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımıyla düzenlenen bir törenle kamuoyuna tanıtıldı.
Balçova Termal Otel’de gerçekleşen programda İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları tek tek tanıtıldı. Bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye’nin her yerinde seçime gireceklerini ve milletin önüne pırıl pırıl adaylar koyacaklarını söyledi. Kendileri dışındaki bütün partilerde kirlenme olduğunu savunan Mustafa Kamalak, “2009 mahalli seçimlerinden bu yana resmi rakamlara göre bin 522 belediye başkanı hakkında soruşturma açılmıştır. Bunlardan 600'ü AK Partili, 454'ü CHP'li, 232 MHP'li, 96'sı ise Barış ve Demokrasi Partisi'ne mensuptur. Neyle suçlanıyorlar? Rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma, ihaleye fesat karıştırma. Aziz milletimiz yaşanan bu pisliklere müstehak değildir. Biz tertemiz adaylarımızı millete takdim ediyoruz. Tercih senin diyoruz. İster bu tertemiz insanlara oy ver, ister seni soyacak, malını çalacak hırsızlara oy ver” dedi.
SP İzmir İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısı için salon bayraklar ve pankartlarla süslenirken, adayların tanıtılacağı sahnenin arka fonunda, partinin, seçim çalışmaları boyunca kullanacağı ana slogan olarak belirlenen “Saadet Kazanınca İzmir Kazanacak” yazılı afiş asıldı. Partililerin doldurduğu salonda seçim için özel olarak hazırlanan Saadet marşı çalındı. Şölen havasında geçen aday tanıtım programında sahne alan sanatçı Ammar Acarlıoğlu, seslendirdiği parçalarla partilileri coşturdu.
Programın açılış konuşmasını yapan SP İl Başkanı Bayram Sakartepe adaylarının arkasında olduklarını belirterek, “Kirlenen ve pörsüyen belediyecilik anlayışı içinde tertemiz kalan efelerimizi sizlere arz etmekten onur duyuyorum. Bu efeler, doğmakta olan saadet güneşinin İzmir temsilcileridir. 1 Nisan şakasını inşallah İzmir’de biz yapacağız” diye konuştu.
Dört milyonluk büyükşehrin adaylığına kendisini layık görenlere teşekkür eden Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Özüdoğru ise, bu güveni hak etmek için çatlarcasına çalışacağını söyledi.
Saadet Partisi İzmir’in ilçelerinden Aliağa’da Fatih Zeybekoğlu, Balçova’da Bülent Arslan, Bayındır’da Ayhan Bilgi, Bayraklı’da Vedat Kolukısa, Bergama’da Cengiz Utkulu, Beydağ’da İsmet Uysal, Bornova’da Osman Akyollu, Buca’da Cemal Arıkan, Çeşme’de İbrahim Orakçı, Çiğli’de Muhsin Gircude, Dikili’de Yusuf Çetin, Foça’da Muhammed Ali İbiş, Gaziemir’de Cihat Yavuz, Güzelbahçe’de Rüstem Tunç, Karabağlar’da Mümin Baştürk, Karaburun’da Şah İsmail Soylo, Karşıyaka’da Ahmet Tekin, Kemalpaşa’da Arif Gemici, Kınık’ta Mustafa Kulaklı, Kiraz’da Mesut Sertkaya, Konak’ta Mustafa Erduran, Menderes’te Mehmet Alpat, Menemen’de Orhan Yıldırım, Narlıdere’de Halil Yalçınkaya, Ödemiş’te Mehmet Zungur, Seferihisar’da Yakup Akcan, Selçuk’ta Mehmet Aslan, Tire’de Sadrettin Yakuter ve Torbalı’da Ali Sabancı’yı aday gösterdi.
FOTOĞRAF