İZMİR’in Foça İlçesi’ndeki Reha Midilli Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Efe Cemal Gülcü, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak, Türkiye Birincileri arasına adını yazdırdı.
Reha Midilli Ortaokulu öğrencileri, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine bu yıl ilk defa uygulanan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında büyük başarılara imza attı. 8.sınıf öğrencilerinden Efe Cemal Gülcü sınavda sorulan 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye Birincileri arasına girdi. Reha Midilli Ortaokulu, 511 ortaokul arasında elde ettiği başarıyla İzmir il birincisi ünvanını elde etti.
28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan ve sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanan sınavdaki başarı, okulda Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız’ında katıldığı törenle kutlandı. Eğitimdeki başarının okul yönetimi, öğretmenler, aileler ve öğrencilerin ortak çabaları, dayanışması ve işbirliğiyle geldiğini belirten Ulugölge, başarıda payı olan herkesi kutladı.
Ulugölge, “Büyük özveri ve emek ile elde edilen bu başarı, tüm çocuklarımız için özendirici ve teşvik edici çok güzel bir örnek olmuştur. 28 - 29 Nisan’da yapılacak ikinci sınavda da aynı başarıyı bekliyorum” dedi. Ulugölge, konuşmasının ardında tüm öğretmen ve öğrenciler adına Reha Midilli Ortaokulu Müdürü Ahmet Okur’a “Başarı Belgesi’ni takdim etti.
Alkışlar arasında kesilen kutlama pastasının ikramının ardından tören sona erdi.
Seyfi GÜL / FOÇA, () Fotoğraflı