MANAVGAT'ın Side Beldesi'nde yapılan arkeolojik kazılara 35 yıl kazı başkanlığı yapan merhume Prof. Dr. Jale İnan, 100'üncü yaş gününde Side'de anıldı.

Side Beldesi'nde 35 yıl Side Kazı Başkanlığı yapan ve Side Müzesi'nin yapılması ile Apollon Tapınağı'nın kaldırılmasının baş mimarlarından merhume Prof. Dr. Jale İnan için 100'üncü doğum gününde anma programı düzenlendi. Apollon Tapınağı önünde düzenlenen etkinliğe, Prof. Dr. Jale İnan'ın öğrencisi Side Kazı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı, Prof. Jale İnan'ın oğlu Hüseyin İnan, Side Müzesi eski müdürlerinden Orhan Atvur ve Jale İnan'ın yakınları ile öğrencileri katıldı. Etkinlikte Jale İnan'ın yapmış olduğu eserler ve hatıraları anlatıldı. Etkinlikle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı, Prof. Dr. Jale İnan'ı 100. yaş gününde anmak ve hatırlamak istediklerini belirtti.

Jale İnan'ın 1947 yılında Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel'in asistanı olarak Side kazılarına katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Alanyalı, "1966 yılından vefat ettiği 2001 yılına kadar Side Kazı Başkanlığı'nı yürüttü. Başta; Side'de eski antik hamamın Side Müzesi'ne çevrilmesinde ve Apollon Tapınağı'nın ayağa kaldırılmasında büyük katkıları ve emekleri olmuştur. Biz de kendisini 100. doğum gününde kendisini emeği bulunduğu Apollon Tapınağı önünde anmak istedik" dedi.. (FOTOĞRAFLI)