ANTALYA Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, başta gıda olmak üzere pek çok iş kolunda çalışanların belirli zamanlarda yaptırması gereken portör muayeneleri yerine hijyen eğitimi alınması şartının getirildiğini belirtti.
AESOB Başkanı Sevimçok, gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi işyerlerinin yönetmelik kapsamında olduğunu aktardı. Sevimçok, yeni yönetmelik gereği Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu 'Hijyen Eğitimi' belgesine sahip olmayan kişilerin bu işyerlerinde çalıştırılamayacağını belirtti. Sevimçok ayrıca, yönetmelik kapsamındaki işyerlerinin sahipleri ve işletenlerinin ise 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlü olduklarını da vurguladı.
EN KISA SÜREDE EĞİTİMLERE BAŞLIYORUZ
Başkan Sevimçok hijyen eğitimlerinin Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı öğretim kurumları tarafından verileceğini, katılımcılara eğitim sonunda Milli Eğitim tarafından kurs bitirme belgesi verileceğini söyledi. Sevimçok, “Hijyen bizim için çok önemli. Bu eğitim konusunda biz de AESOB olarak üzerimize düşen desteği vereceğiz. Bu kapsamda partnerimiz MEKSA VAKFI ile Antalya Çıraklık Eğitim Merkezi arasında bir anlaşma yapıldı. Her bir sektör için ayrı ayrı olan bu eğitimlere en kısa sürede başlanacak" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)