Bahri KARATAŞ/İZMİR, ()- İZMİR'de 5 yıl önce, icra müdür yardımcısı Özgür Şengül Köse'nin, icra işlemi için gittiği yere takviye olarak gelen polislerle yaşadığı tartışma sonrası şikayeti üzerine açılan davada suçlu bulunan 5 polis memuru ile 2 komiser hakkındaki karar, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi tarafından bozuldu.
Yaklaşık 5 yıl önce, Buca İlçesi'ndeki bir icra işlemi için takviye güvenlik gücü isteyen dönemin İzmir 16'ncı İcra Müdür Yardımcısı Özgür Şengül Köse, gelen polislerle tartışınca taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldu. Buca Polis Merkezi'ne giden taraflardan Köse, savcıyla görüştüğünü belirterek karakoldan ayrılmak istedi. Görevliler, ifadesini almadan kendisini bırakmak istemedi. Köse'nin şikayeti üzerine İzmir 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada polis memurları Levent Türkyılmaz, Muhammet Ali Koç, Erhan Ateşçi, Selami Bahar ile komiserler Rıza Dinç ve Süleyman Şahin, 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 3'er ay 3'er gün, polis memuru Metin Özer'e 'Hürriyetten yoksun bırakma, görevi kötüye kullanma, tehdit' suçundan 3 yıl 4 ay, hapis cezası verildi.
Polislerin avukatlarının karara yaptığı itirazı değerlendiren Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, 'Hürriyetten yoksun bırakma ve görevi kötüye kullanma' suçlarının yasal unsurlarının oluşmadığı, 'Tehdit' suçunu işlediği iddia edilen Metin Özer'in "Biz de senin hakkında tutanak tutacağız" sözlerinin yasal şikayet hakkının kullanılmasının göstergesi olduğu yönünde değerlendirmede bulundu. Yetersiz ve dosya kapsamıyla bağdaşmayan gerekçelerle mahkumiyet kararları verildiği gerekçesiyle mahkemenin kararını bozdu.

FOTOĞRAFLI