ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bulunan Phaselis Antik Kenti sınırındaki alana yapılması planlanan otel projesi mahkemelik oluyor. Antalya'daki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları konuyu yargıya taşıma hazırlıklarını tamamladı.

Antalya ve Kemer'de bulunan 20'den fazla meslek odası ve sivil toplum kuruluşu tarafından açılacak dava ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Antalya Barosu'ndaki toplantıda konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu sözcüsü Abit Küçükarslan, Antalya'nın orman ve tarih dolu bir koyunun daha turizme feda edilmesinin gündeme geldiğini belirterek, Phaselis Antik Kenti'nin arkeolojik sit alanı olduğunu ve Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı'nın en önemli parçalarından biri olduğunu ifade etti.

ZARARI ANLAMAK İÇİN UZMAN OLMAK GEREKMEZ

Son yıllarda dünyadaki turizm politikasının tarihi ve doğayı koruyan sürdürülebilir turizm politikası üzerine kurulduğunu vurgulayan Abit Küçükarslan, "Phaselis'te otel yapılması dünyadaki gelişimlere de aykırı. Proje dosyası incelendiğinde arkeolojik sit alanına, doğal sit alanına, Beydağları Sahil Milli Parkı'na ne kadar zarar vereceğini anlamak için uzman olmaya gerek yok. Nitekim yoğunlaşan tepkiler üzerine Koruma Kurulu yeniden toplanmak zorunda kalmıştır" dedi.

DAVA AÇMA SÜRECİ TAMAMLANDI

Phaselis'te otel yapılmasının 2005 yılından bu yana değişik aşamalardan geçip Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 'ÇED gerekli değildir' kararı ile 2013 yılı Aralık ayında kamuoyu tarafından öğrenildiğini aktaran Abit Küçükarslan, "Konuya duyarlı Kemer, Tekirova, Çıralı'dan yerel sivil toplum örgütleri, Antalya meslek odaları, bölgede yaşayanlar olarak geçici kazanç için doğayı, tarihi yok eden projenin iptali istemiyle dava açma süreci tamamlanmış olup, yarın 'ÇED gerekli değildir' kararı ile 'tahsis kararının' iptaline ilişkin davalar açılacaktır" diye konuştu.

PAZAR GÜNÜ MİTİNG VAR

Yapılmak istenen projeye tüm Türkiye'den tepkiler yağdığına dikkati çeken Abit Küçükarslan, Kemer Sivil Toplum Platformu, sivil inisiyatifler, gönüllü gruplar, köy koruma dernekleri, doğa sporları kulüp ve dernekleri ile Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu'nun da katılımı ile 'Phaselis'te otele hayır' mitingi düzenleme kararı aldıklarını aktardı. 23 Şubat Pazar günü gerçekleşecek mitinge herkesi davet eden Küçükaslan, "Unutulmamalıdır ki Kemer'de başka Phaselis yoktur" dedi. (FOTOĞRAFLI)