İZMİR’in Gültepe semtindeki çocuklar, seçim çalışmaları kapsamında bölgede çalışmalarını sürdürün CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş’tan, mahallelerine bir halı saha ve oyun parkı yaptırmasını istedi.
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, mahalle gezileri kapsamında Gültepe’nin Çınartepe Mahallesi’ne gitti. Kapı kapı gezerek halkın sorunlarını dinleyen Pekdaş’ı gören çocuklar, mahallelerine bir halı saha ve oyun parkı yaptırmasını istedi. Pekdaş da seçimi kazanınca Çınartepe Mahallesi’ne halı saha ve park yaptıracağının sözünü verdi.
Çalışmaları kapsamında kahvehanelere de uğrayan Pekdaş, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu ile Ege Bölgesi Erzurum Çevre Köyleri Demokrat Dernekleri Federasyonu’nu da ziyaret etti. Dernek üyeleriyle sohbet eden Pekdaş, “Çok laf zamanı değil. Yapılması gereken çok iş var. Konak’ı güzelleştirmek için yola çıkıyoruz. 30 Mart’a kadar çok çalışacağız. Belediyeyi kazandığımızda hep birlikte çalışacağız. Odada oturmak yerine, sahada sizlerin yanında olacağız. Bugüne kadar yapılmamış bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz” diye konuştu.
“SEÇİM DEĞİL, REFERANDUM”
Diyalogun ve iletişimi ön planda tutulacağı bir yerel yönetim anlayışı sergileyeceklerini dile getiren Pekdaş, 30 Mart’ta yapılacak seçimlerin yerel seçimden çok referandum özelliği taşıdığını öne sürdü. Pekdaş, “Bu seçim yerel seçim değil, bu seçim bir anlamda AKP iktidarının oylandığı bir referandum. AKP Türkiye’yi yap-boz tahtasına dönüştürdü. Yarattığı algıyla ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Yolsuzlukları, hırsızlıkları, yasak ve hukuksuzluğu yarattığı algılarla kapatmaya çalışıyor. Gün kırgınlık günü değil, birlik olma AKP’ye karşı durma günüdür. Bu seçimde AKP iktidarına ‘artık seni istemiyoruz’u göstermemiz lazım” dedi.
Ev gezileri de yapan Pekdaş, Genel İş Sendikası’nın İzmir Şube Yönetimi’nde uzun süre görev yapan Erdal Güven’in annesi Mülkinaz Güven’in cenaze törenine de katıldı. Pekdaş, daha sonra ise CHP Konak İlçe Delegesi Tunay Canpolat’ın vefat eden ağabeyi İbrahim Canpolat’ın evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
(AÖ)
FOTOĞRAF