UŞAK Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası’nın iki adayla gidilen olağan kongresinde Şeref Parlas yeniden başkanlığa seçildi.
Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Olağan Kongeresi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda yapıldı. Kongrede, mevcut başkan Şeref Parlas’ın karşısına İbrahim Zora rakip olarak çıktı. 323 delegeden 263’ünün sandık başına gittiği kongrede, 211 oy alan Şeref Parlas güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Rakibi Zora’ya ise sandıktan 51 oy cıktı. Bir oy ise geçersiz sayıldı.
Aşçılar ve lokantacıların Uşak’ın can damarı olduğunu vurgulayan Şeref Parlas, kendisini destekleyen üyelere teşekkür edip, “Hedeflerimiz arasında öncelikle belediye işbirliği ile hijyen ve sağlık kriterlerinden geçen esnafımıza yıldızlı sertifika verilecek. Eski bir Uşak evini restore ettirerek burada hem oda hizmetlerini hem de yöresel yemeklerimizi sunacağız. Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizi düzenleyeceğimiz kurslarla yeniden sofralarımıza getireceğiz. Uşak merkeze bağlı Güre Beldesi’nde bulunan Osmandede Çamlığı’nda Uşak Eğitim ve Kültür Vakfı ve odamız işbirliği ile yöresel yemek satış yerleri oluşturacağız. Yine oda olarak Avrupa Birliği ağırlama hizmetlerindeki servis elemanlarının eğitimini inceleyerek, müşteri karşılama, ağırlama ve gönderme konularında eğitim için Leonardo Vinci programına başvuruda bulunacağız” dedi.
Parlas, başkanlığındaki yönetim kurulu; Doğan Kavak, Cavit Mıdık, Yusuf Metin Keser, Sabri Karaaslan, Aydın Özdemir ve Sabri Arık’tan oluştu.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()
FOTOĞRAF