CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çiçek, beraberindeki partililerle, AK Parti Altıeylül İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti, rakibi belediye başkan adayı Zekai Kafaoğlu'na başarı diledi.
CHP heyetini, Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Hasan Şafak, AK Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Zekai Kafaoğlu ve yöneticiler karşıladı. CHP Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çiçek, Ak Parti Altı eylül İlçe Başkanı Şafak'a bir buket çiçek verdi. CHP Altıeylül İlçe Başkanı Haydar Çuhadar, hayırlı olsun ziyaretine geldiklerini belirtip, “Demokrasilerde böyle güzellikler var. Her zaman olması da gerekiyor. Size bu yarışta başarılar diliyoruz” dedi. Bunn üzerine Çiçek ise, “Biz rakibiz, düşman değil. Demokrasiler rekabet ortamı olduğu süre kalite kazanır. Hem demokrasi anlayışı hem de hizmetler kalite kazanır. Eğer ben belediye başkanı olursam, rekabet ettiğim, yarıştığım, Zekai Bey hem benim yanımda olacak hemde eleştirel gözle bakıp beni rahat bırakmayacak. Bu böyle olmalı. Beni de motive etmeli. Rakibimin nefesini hep ensemde hissedeceğim. Zekai Kafoğlu Belediye Başkanı olursa, bu durum onun için de geçerli olacak. Belediye başkanlığı bir fedekarlıktır. Bunu halk ve partililer böyle bilmeli. Sonuçta ailenizden, hobilerinizden, sosyal yaşantınızdan fedakarlık etmek zorunda kalacaksınız. Bize ait olan isim kazandığımızda artık bize ait değil, Balıkesir'in olacak. Bu çıktığımız yolda, demokrasi şöleninde, hepimize başarılar diliyorum. Kaybeden kaybetmiş olmayacak, kazanan Balıkesir olacak” diye konuştu.
HİZMET İÇİN YARIŞIYORUZ
Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Hasan Şafak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, “Hizmet için, Balıkesir için yarışıyoruz. Yerelde hizmet yapıyoruz. Ortak paydamız Balıkesir olunca, kırgınlık, küskünlük, söz konusu olamaz. CHP Belediye Başkan adayının çok centilmen bir yapısı var, bunu siyasete de yansıtıyor. Biz çalışmalarımızda başka partilerin üzerinden, olumsuzluklar üzerinden siyaset yapmıyoruz, neler yapacağımızı anlatıyoruz, daha iyisini yapmak için varız diyoruz. Yerel seçimler inşallah Balıkesir için güzelliklere vesile olur. Bizi ziyaretinize çok memnun olduk. Biz de bir süre önce MHP'yi ziyaret edip, İstanbul'da seçim bürolarına yapılan saldırıdan dolayı üzüntümüzü belirtip, yaşamını kaybeden kardeşimiz için başsağlığı diledik. Siyaset böyle olmalı. Üst tarafta başka şeyler konuşabilinir. Biz, yerelde siyaset yapıyoruz. Yarın birimiz belediye başkanı seçilirse hepimizin belediye başkanı olacak. Balıkesir için hayırlısı kimse o kazansın" dedi.
ŞİİRLİ SESLENİŞ
Ak Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Zekai Kafaoğlu, CHP adayının jestinin herkese örnek olmasını istedi. Kafaoğlu, ”Bunlar halkımıza olumlu mesajlar. Halkımız bunları görmek stiyor. Siyasette hep kavga değil, hep tartışma değil. Bu tür ziyaretlerle topluma da bir mesaj vermiş oluyoruz. Bu son derece yerinde takdir edilecek bir davranış. Seçim konuşmalarında şiir okuyorum. “Şimdi tam yeri ve zamanı” diyerek, Hacı Bektaş-i Veli'nin şu şiirini söyledi. “Sevgi muhabbeti kaynar yanan ocağımızda/ Bülbüller şevke gelir gül açar bağımızda/ Hırslar, kinler yok olur aşkla meydanımızda/ Aslanlar, ceylanlar dost olur kucağımızda.”
Kafoğlu sözlerini Hacı Bektaşi Veli'nin, “İncinsen de incitme” deyimiyle noktaladı.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, () Fotoğraflı