CHP’li eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven aday belirleme süreci ve yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada verilen kararlara saygılı olduğunu belirterek hesaplaşma zamanı olmadığının altını çizdi. Özgüven, “Zaman tüm güçleri yolsuzluk batağında debelenen iktidara karşı birleştirme zamanıdır” dedi.
CHP’li eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yaptığı yazılı açıklamada CHP’li Dikili Belediye Başkan adayının belirlendiğini söyleyerek kendisini kutlamak istediğini ifade etti. “Hepimiz açısından gergin, sıkıntılı ve yönetimsel zaaflarla dolu bir süreç yaşandı. Şimdi başka bir yerdeyiz” diyen Özgüven, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Tüm güçlerimizi yolsuzluk batağında debelenen iktidara karşı birleştirme zamanıdır. Bu aşamada uğranıldığı düşünülen haksızlık nedeniyle yanlış arayışlara yönelmenin emek ve demokrasi mücadelemize zarar vereceğini düşündüğümü belirtmek isterim. Bu çerçevede hiç bir arayış içinde değilim. Kararın doğru olmadığını düşünsem de saygılıyım. Kendimle ilgili kararın gözden geçirilmesi gibi talebim de olmadı. Şimdi hesaplaşma zamanı değildir. Partimizin adayı hepimizin adayıdır. Elbette dikkate alınır ya da alınmaz, meclis yapılanması dahil, program, yakın çevre ilişkileri ve sosyal belediyecilik anlayış ve deneylerimize ilişkin önerilerimiz olur, olacaktır. Bu yaklaşımlarımızın seçim öncesi ve sonrasında da takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.”
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Osman Özgüven, Türkiye tarihinin en önemli zamanlarının yaşanacağını öne sürerek “Kırgınlıkları, kızgınlıkları ve kimi ayrılıkları en azından ertelemenin zamanıdır. Yerel seçimlerde alınacak başarılar, bizim de içinde olmamız gereken, demokrasi ve özgürlük güçlerine, gerici ve yolsuzluk savunucusu iktidarı geriletmenin, alaşağı etmenin yolunu açacaktır. Bu iktidarın uygulamalarıyla, yolsuzluklarıyla, emek ve özgürlük düşmanlığıyla derdi olan herkesi, tüm halkımızı, tüm emek özgürlük ve adalet yanlılarını iktidar karşısında birlikte davranmaya çağırıyorum” dedi.
DİKİLİ, ()
FOTOĞRAF