CUMHURİYET Halk Parti (CHP) Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında Sarıgöl İlçesi’ne geldi.
Sarıgöllü CHP’liler tarafından Belediye Oto Garajı’nda karşılanan Özgür Özel, birlikte partisinin ilçe lokaline kadar yürüyüp, vatandaşları selamladı. Burada partililere seslenen Özel, Manisa’da üç ilçenin CHP’li belediyeler tarafından yöneltilmekte olduğunu belirtip, “2014 seçimlerinde bu sayıyı 15’e çıkarmak istiyoruz” dedi. Ülkenin zor günlerden geçtiğini söyleyen Özel, “Çiftçilerimiz Cumhuriyet devrinin en zor günlerini yaşıyor. En pahalı mazotunu kullanıyor. SGK emekçilerimizde aynı sıkıntıyı yaşıyorlar. Emeklilere verilen zam 14 lira. Atatürk’ün, “Köylü milletin efendisidir' dediği köylülerimiz, birilerinin kölesi yapılmak isteniyor. İşsizlik, her geçen yıl giderek artmaktadır. Atatürk, “Benim, iki evim var birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir” demiştir. Bu evin tapusu ne ben de ne belediye başkanımızda yoktur. Bu evin tapusu Mustafa Kemal Atatürk’tedir” dedi.
19 Mayıs ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 5 bin kişiyle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyduğunu hatırlatan Özel, “MHP’li vatandaşlarıma bir sözüm yok ama MHP’li Manisa Belediye Başkanı neredeydi?” diye konuştu.
Sarıgöl’e yönelik projelerine de değinen Özel, “Manisa ilçelerindeki yüksekokulların bulunduğu ilçelerde öğrenci yurtları yapacağız. Buralara gelen kız ve erkek öğrencilerimiz bizlerin evlatlarıdır. Çocuklarımızı evlerindeymiş gibi rahat ettirmek istiyoruz. Ayrıca Sarıgöl’de atık su projesini de hayata geçireceğiz” konuştu.
Özel, konuşmasının ardından CHP Sarıgöl İlçe Başkanı Ahmet Akşehir, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, CHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Yusuf Özkan ile birlikte ilçe esnafını ve partisinin gençlik kolları lokalini ziyaret etti.
Vehbi SARIHAN / SARIGÖL, ()
FOTOĞRAF