OTOPARK KOMŞULARINA ABONELİK GELİYOR İZMİR Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Üçkuyular metrosu ve tramvay hayata geçtikten sonra hem otobüsleri kent merkezinden kaldıracaklarını hem de kent merkezine girişi zorlaştıracak önlemler alacaklarını söyledi. Kocaoğlu, otoparklara da çevresinde oturanları abone yaparak yollara araç bırakılmasının önüne geçeceklerini belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve Meclis Başkanı Salih Esen ağırladı. Yorgancılar İzmir'i uçuracak üç projenin Yeni kent merkezi, İnciraltı planlaması ve kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Yorgancılar ve Meclis Başkanı Salih Esen Kocaoğlu'na seçimlerde başarı diledi.
İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıAziz Kocaoğlu, İzmir'un uzun bir süre ekonomik olarak Diğer Anadolu kentlerine oranla daha yavaş büyüme gösterdiğini bunun nedenleri arasıda Ankara'nın İzmir'e bakışı, ikinci, üçüncü kuşak sanayininin yorulması, teşvik dengesizliği gibi pek çok etken olduuğunu söyledi. Bu nedenler arasında İzmir'i yönetenlerin, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisinin, kanaat önderlerinin de payı olduğunu belirten Kocaoğlu, "İzmir'in vizyon sıkıntısı var. Derli toplu bir vizyona sahip değil. Kentin dinamiklerini harekete geçirmek, birlik birlik ve barebelik sağlanması, bu güçten enerjiyle bir iklim yaratlıması gerekir. Yerelde kalkınma anlayışıyla yönlendirem yapmaya çalıştık. Tüm projelere, ekonomiye katkısını da değerlendilrerek karar veriyoruz. Sonunda İzmir gerçek anlmada toparlanmaya başladı. En çok de hizmet sektöründe gelişme oldu. Kent içinde otellerin sayısı arttı. Oteller yüzde 85 doluluk oranıyla çalışıyor. Özellikle fuar dönemlerinde boş oda bulmak zorlaşıyor" dedi. Kocaoğlu, EBSO ziyaretinde 26 şu gerçekleşecek Üçkuyular-Halkapınar ve Alaybey-Mavişehir tramvay ihaleleriyle ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Proje için saatler süren pazarlıklar sonucunda 2,75 faizli kredi anlaşmsı yaptığını belirten Kocaoğlu, "Belediye'nin kredi notu Türkiye'nin kredi notundan kat daha fazla. Bu nedenle kredi bulmakta zorlanmıyoruz" dedi.
CİDDİ TRAFİK SORUNU YOK
İzmir'in ciddi trafik problemi olmadığın belirten Kocaoğlu, kent merkezinde arka arkaya sıkıntı yaratan otobüsleri, tramvay projesini hayata geçirince kaldıracaklarını söyledi. Kent merkezine girişi de zorlaştıracaklarını dile getiren Kocaoğlu, "Otoparklar konusundada yeni yöntem geliştirmeye çalışıyoruz. Otoparklara yapıldığı yerin çevresinde oturanlar park etmiyor. Bu nedenle bölgeye arabasıyla gelene girsin demeyeceğimiz ama çevrede oturanların abone yapılarak yollara araç bırakmalarının önleneceği yöntem yaratmak için çalışıyoruz" dedi. Kocaoğlu, İzmir'de trafik probleminin olduğunu ama trafik polisi problemi de bulunduğunu söledi. Kocaoğlu, işportaya ilgili soru üzerine Hatay İnönü Caddesi'nde metro inşaatı nedeniyle esnafın işlerinin bozulmaması için dışarıya mal çıkarıtılmasına göz yumduklarını, ancak o süreçte işportanın da geldiğini belirtti. Cadde de iki taraftada iki şerit parklanmanın devam ettiğine dikkat çeken Kocaoğlu, "Burası yaşanmaz halde. Vali'ye söyledim. Uygulama yapılmasını istedik. Otopark yok deniyor. Otopark var. Yeterli olmadığı doğru. Ana arterlerde otoparka göz yumulup vatandaşı çile çektirmek anlamına gelmiyor. Trafik görevini yapsın. Biz de metro, tramvayı yapınca bu kente ciddi şekilde trafik sorunu çözülür" dedi.
KOCAOĞLU'NA SİTEM
Ziyarete söz alan ve iki özel sorununu iletmek istediğini beliten EBSO Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Çiçekçi, Bornova Çiçekli Köy'de koruma amaçlı imar planı yapılmadığı için babasından kalan teneke baraka yeri değerlendiremediğini, ancak çevrede kaçak, ruhsatsız villalar yapıldığını söyledi. Sorunu 7 yıl önce de Kocaoğlu'na ilettiğini belirten Çiçekçi, bunun yedi yıllık bir ihmal olduğunu belirtti. Tahtalı Barajı Koruma Havzası sınırları içindeki fabrikasını da Menemen'e taşımak üzere boşalttığını dile getiren Çiçekçi, Buradaki fabrikayı pekçok iş kolunda çalışmaya izin verilmediği için satamadığını söyledi. Yönetmelikde değişiklik yapılmasını isteyen Çiçekçi, "Burada insanlar mallarını satamıyorlar. Değer kayıpları oldu" dedi. Kocaoğlu, Çiçekli Köy ve Tahtalı'daki sorunları bildiğini belirterek teşekkür etti. FOTOĞRAF