Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Sağlık Kampusü’nün yer aldığı Balçova ve Narlıdere ilçelerindeki kurumların temsilcilerini kahvaltıda ağırladı.
Hastane Öğretim Üyeleri Yemek Salonu’nda gerçekleştirilen davete, Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere ilçe emniyet müdürleri, iki ilçenin idare şube müdürleri, ilçe banka müdürleri, siyasi parti başkanları ve turizm sektöründen temsilciler katıldı. Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’nın yurtdışında olması nedeniyle bulunamadığı toplantıda; Başhekim Prof. Dr. M. Refik Mas ile birlikte DEÜ Hastanesi Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Arısoy, Prof. Dr. Kazım Tuğyan, Doç. Dr. Ataç Sönmez, DEÜ Hastanesi Başmüdürü Tevfik Eser ve hastane müdürleri ev sahibi olarak yer aldı.
Her ay bir kurum temsilcisinin düzenlemesi kararlaştırılan toplantılarda belli bir gündem maddesinin ele alınacağı, topluma hizmette öne çıkan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüleceği belirtildi. Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, iki kardeş ilçenin yöneticilerini güzel bir başlangıçla biraraya getiren DEÜ Hastanesi Başhekimi Profesör Refik Mas’a teşekkür etti. Sanatçı kişiliği ile bilinen Balçova Kaymakamı Beyoğlu, şiir gibi bir konuşma yaptı, “Her iki ilçenin de sırtı dağ, yüzü denizdir. Her ikisi sabahtan akşama körfezi izler, her ikisi gözleri mağrur, saçları meltemle savruk İzmir’in mağrur kızıdır. Dolayısıyla bu iki ilçeden biraz gururlanarak bahsetmek lazım” dedi.
Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, bu toplantıyı toplumsal konuları ortak akılda değerlendirecek bir platform oluşturmak amacıyla düzenlediklerini ifade etti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da “Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi de gerek Başhekimliği ve gerekse diğer birimleri ile her zaman iç içe olduğumuz bir kuruluş. Hastanemizle yürüttüğümüz “Evde Bakım Hizmeti’ projesi gayet iyi gidiyor. Bugün başlatılan etkinlik için Sayın Başhekimimize teşekkür ediyorum. Biz de yerel seçimden sonra bu toplantılara ev sahipliği yapmaktan onur duyacağız” dedi.
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, üniversite hastanelerinin bulunduğu şehre prestij kazandırdığını ifade etti.
İZMİR ()
foto