İZMİR Orman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen kan bağışı etkinliğinde 140 çalışan kan bağışında bulundu.
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi, 2008 yılından buyana düzenli olarak, senede 4 kez İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek personelin kan bağışlarını kabul ediyor. 2014 Yılının da ilk kan verme etkinliği öncesi personele kan bağışı konusunda bilgilendirmede bulunan kan bağışçısı kazanım uzmanı Hafize Şen, Ege Bölgesi’nin yıllık ortalama kan ihtiyacının 300 bin ünite olduğunu bunun yüzde 80’inin gönüllü kan bağışçılarının bağışladıkları kanlar ile Ege Bölge Kan Merkezi tarafından karşılandığını söyledi. Ege Bölgesi’nde 2005’te, yıllık 60 bin ünite kan bağışlanırken 2013 yılında bunun 250 bin üniteyi bulduğunu belirtti.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü gibi işbirliği yaptıkları kamu kurumları ile diğer tüzel kişilik ve kurumların kan bağışı konusunda en büyük potansiyelleri olduklarını vurgulayan Hafize Şen, ilginç bir tespitte bulunarak İzmir’de özellikle kasım ayından şubat ayı sonuna kadar kan bağışı oranlarının düşüş gösterdiğini, mart ayından itibaren bu oranların tekrar arttığını belirtti. Bununda herhangi bir kasıt olmadığını,sıcak kanlı Akdeniz İklim kuşağınınrakteristik özelliklerine sahip olan İzmirlilerin, soğuk geçen kış aylarında kan vermeye pek gönüllü olamadıklarını dile getirdi.
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi ekipleri, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki üst yönetim de dahil olmak üzere tüm personelin katıldığı etkinlik kapsamında 140 ünite kan topladı.
(AÖ)
FOTOĞRAF