TÜRK Hava Kurumu (THK) İzmir Şubesi, havacılığın sevilip yaygınlaştırılması için okullardaki rehber öğretmenlere yönelik olarak model uçak kursu düzenledi.
Kurum binasında düzenlenen kursa, kentteki çeşitli liselerde görev yapan 30 yakın öğretmen katıldı. Model uçak yapımını kurs eğitmenlerinden en ince ayrıntısına kadar öğrenen öğretmenler, bunları okullarındaki havacılık konulu etkinliklerde öğrencilerine öğretecek.
Türk Hava Kurumu İzmir Şubesi Başkanı Hami Gürtunca, havacılığın gelişmesi ve yaygınlaştırılması için okularla işbirliği içinde olduklarını belirterek, “Havacılık ile ilgilenen okullar havacılık kulüplerini kurdu. Açtığız kurslara okul öğretmenleri katılıp daha sonra kulüp öğrencilerine okullarında model uçak yapımını öğretiyor. Bu eğitim öğrencilerin ufkunu genişletmenin yanında el becerelirini de artırıyor. Okullarında yaptıkları model uçaklarla yarışmalara da katılıyor. Kurum olarak tüm malzemeyi ücretsiz veriyoruz. Model uçak kursu alan öğrenciler isterlerse Eşkiheşir, Antalya, Erzincan’da yaz aylarında açılan paraşüt, yelken kanat, planör, yamaç paraşütü kurslarına da katılıyor. Model uçaklar, ıhlamur, kavak gibi ağaçlardan yapılıyor daha sonra bu uçaklara motorlar takılıp uçuruluyor” dedi.
FOTOĞRAF