Bornova Belediyesi’nin 2011 yılında hizmete açtığı Deprem Etüt Merkezi, bir yandan binalara dayanıklılık testi uygularken ilçe genelinde bilinçlendirme çalışmalarını da sürdürüyor.
Bornova Belediyesi’nin Deprem Etüt Merkezi’nde görev yapan uzmanları son olarak Bornova Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde depremin oluşumu ve deprem sırasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi. Yer kürenin yapısı ve depreme neden olan hareketlerin slaytlar eşliğinde gösterildiği eğitimde deprem sırasında yapılan yanlışlar da anlatıldı. Öğrencilerinden olası bir depremin ilk 3 saniyesi içerisinde dışarı çıkılabiliyorsa çıkmalarını yoksa bulundukları bölgeden ayrılmamalarını isteyen uzmanlar, özellikle merdiven ve asansörlerin kullanılmaması gerektiğini belirttiler.
Deprem konusunda ihmallerin bulunduğunu ve bu konuda bilinçlenmenin önemli olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Ülkemiz ve özellikle İzmir’in her zaman deprem riski altında olduğunu unutmayalım. Belediye olarak bu konuda çok hassasız. Deprem Etüd Merkezimiz Bornova'daki pek çok evin deprem uygunluk testini gerçekleştiriyor. İlçedeki bütün okulların deprem testleri de yapıldı ve gerekli önlemlerin alınması adına durumları yetkili kurumlara bildirildi. Maalesef acılar yaşandıktan sonra önlemler alınıyor bu yüzden bilinçlendirme çalışmalarını önemli buluyorum. Böyle acıların hiç yaşanmamasını diliyorum” diye konuştu.
İZMİR ()
foto