İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), geleceğin üniversite öğrencilerine bir tık ötede olacak. İEÜ tarafından web ortamında hazırlanan platform sayesinde aday öğrencilere, üniversite yaşamı hakkında bilgi verilecek.
Üniversite adayı öğrenciler ve aileleri bu platformda oluşturulan sistemde bilgilerini girdikten sonra, uzmanlar tarafından İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne davet edilecek. Aileler ve aday öğrenciler, ilgilendikleri bölümlerin koşulları hakkında bilgi alacak, bölüm başkanı, öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelecek.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, üniversitede yeni bir dönem başlattıklarını belirterek, “Ailelere ve öğrencilerimize bire bir danışmanlık yapıyoruz. Şimdiki tanımla ‘bir tık ötenizdeyiz’ diyebiliriz. Web üzerinden müracaat edilip form doldurulduğu takdirde, üniversitemizde kurduğumuz Tanıtım Ofisimizde her türlü danışmanlık hizmeti veriliyor. İlgilendikleri bölümler gösteriliyor, bölümün öğretim üyeleriyle temas etmeleri sağlanıyor. Üniversite öğrencilerimizi aday öğrencilerimizle bir araya getiriyoruz. Deneyimlerini paylaşmalarını sağlıyoruz” dedi.
Öğrencilerin böylece tercih dönemi öncesinde çok daha doğru bir seçim yapmaları için onları bilgilendirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Baltacıoğlu, uygulamanın ilk kez İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde başlatıldığını söyledi. Prof. Dr. Baltacıoğlu, “Öğrencilerimizi, ieu.edu.tr adlı web sayfamızı ziyaret etmelerini öneriyorum. Bize ulaşsınlar, onları üniversitemizde ağırlayalım, almak istedikleri tüm bilgileri onlara verelim” diye konuştu.
İZMİR ()
foto