İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, Van Depremi’nde zarar gören Karaağaç Köyü’ne 71 koli kışlık kıyafet, ayakkabı, bot, yorgan, oyuncak yardımında bulundu.
Üniversitede oluşturdukları stantta iki ay boyunca yardım malzemesi toplayan İEÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf öğrencileri Serhat Mirkan Acar ve Tuğberk Boyacı, Balçova Belediyesi’nin de katkılarıyla kolilerini Van’a götürdü. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin desteğiyle yardım malzemelerini Van’a giderek bizzat teslim eden öğrenciler, gördükleri en sıcak misafirperverliği yaşadıklarını bildirdi.
Acar, Van’a ulaşmalarının ardından kendilerini Van-Der Başkanı Murat Eryılmaz’ın karşıladığını belirterek, “Topladığımız yardımlara göre en ihtiyaç duyan köy belirlendi. Bu doğrultuda depremde en çok etkilenen ve eksikleri bulunan Karaağaç Köyü’ne ulaştık. Kolilerin dağıtımında çocukların mutluluğu tarifsizdi. Çok büyük misafirperverlikle karşılandık. Ayrıldığımızda hala ihtiyaçlarının fazlalığı karşısında şaşkındık. Hala yardım bekliyorlar” dedi.
(AÖ)
FOTOĞRAF