SABANCI Vakfı tarafından desteklenen “İpekle Geleceğini Doku” projesi çerçevesinde, İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde kadınlara ikinci kez girişimcilik eğitimi verildi.
Ödemiş Yöresi Kadın Çevre İşletme Kooperatifi ve Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Eğitmeni Ayşe Temiztaş tarafından “Girişimcilik Eğitimi” verildi. Kent Konseyi Salonu’nda verilen eğitimde kadınlar bilinçlendirildi. Girişimcilik eğitiminde, dünya genelinde, ekonomik hayatta kadınların her zaman arka planda olmalarının nedenleri konusu dile getirildi. Kadınlar, verilen eğitimde değişik fikirleri ortaya atarak, bu eğitimin kendilerine kazandırdığı bilgilerden memnun olduklarını belirtti.
Ödemişli kadınların görüşlerinden, kadın girişimci sayısının az olmasınında, evdeki işler, aile - eş baskısı, eğitim, sorumluk ve özgüven eksikliği, toplumsal cinsiyetçilik, istihdam alanında kadınmarın çalışacağı yerlerin az olması gibi sonuçlar ortaya çıktı.
Kadınlar daha sonra, üçerli gruplara ayrılarak iş alanındaki girişimcilik konusunda oluşturdukları fikirleri, küçük gösteriler halinde diğer kadınlarla paylaştı.
Daha sonra pazarlama konusu gündeme geldi. Pazarlama konusunda kadınların kendilerine güvenmelerini, üretilen ürünün sunumunun çok iyi yapılması, ürünlerin kimlere satılabileceği, kimlerden yardım alınabileceği, yapılan işte sürekliliğin olup olmayacağı ve rekabet koşulları, yasallığı konusunda Ödemişli girişimci kadınlara geniş bilgiler verildi.
14 Şubat Cuma günü ise, kadınlara, finansman, iş planı, planlama ve değerlendirme konularında eğitim verilecek. Eğitim sonunda kkadınmlara, katılımcı belgeleri dağıtılacak.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, () Fotoğraflı