İZMİR Barosunun 2000-2002 yıllarında başkanlığın yapan ve geçen yıl Urla'da yürüyüş yaparken düşüp ölen, Avukat Noyan Özkan, için İzmir Barosu, Urla Kadıovacık Köyü'nde anı ormanı oluşturdu. İlk etkapta üç bin fidanın dikildiği törene, İzmir Barosu Başkanı Avukat Ercan Demir, Noyan Özkan'ın eşi Beynun ile kızı Elif Özkan ve avukatlar katıldı.
İzmir Barosu Başkanlığı yapan Noyan Özkan, geçen yıl 6 Nisan'da sabah sporu için Urla İskele Mahallesi’nde yürüyüşe çıktı. 2175 Sokak'a geldiğinde, tansiyon hastalığı bulunan Özkan, birden yere düştü. Avukat Özkan, düştüğü yerin yakınında evi olan bir kadına, cep telefonunu evde unuttuğunu, tansiyon hastası olduğunu, ambulans çağrılmasını söyledi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulanstaki görevlilerin ilk müdahalesinin ardından Urla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özkan, yaşamını yitirdi. Yapılan ilk incelemede, Noyan Özkan’ın kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.1 990'lı yıllarda İzmir Barosu bünyesinde 12 arkadaşıyla çevre hareketine öncülük yapan Özkan, Konak Meydanı’na galleria yapılması, Kordon’un doldurularak 6 şeritli yol geçirilmesi, metronun viyadüklerle kent içinden geçirilmesi gibi projelerle, altın madenleri, termik, nükleer santrallere karşı hukuk mücadelesi yürütmüş, birçoğunu engellemişti.
Bir yıl önce yaşamını yitiren Noyan Özkan adına İzmir Barosu Urla Kadıovacık Köyü'nde “Av.Noyan Özkan Hatıra Ormanı”nı kurdu. Avukatların fidan başı 3 lira bağışta bulunduğu orman için Kadıovacık Köyü'nde tören düzünlendi. Törene İzmir Barosu Başkanı Avukat Ercan Demir, Noyan Özkan'ın eşi Beynun ile kızı Elif Özkan ile avukatlar katıldı. Baro Başkanı Ercan Demir, “Hukukçu ve çevreci kimliği ile bilinen Noyan Özkan, burada da unutulmadığını herkes gördü. Kendisi bizleri, fikirleri ile aydınlatmaya devam ediyor. Onun anısına bu ormanı kurduk. Adı sürekli burada ve kalbimizde” dedi. Avukatlar hatıra ormanına kendi elleriyle fidanları tek tek dikti. Bugüne kadar 10 bine yakın ağaç fidanının bağışlandığı belirtildi.
Bahri KARATAŞ/İZMİR, ()
foto