MÜJDAT GEZEN MENEMEN’İN FAHRİ HEMŞEHRİSİ TÜRK tiyatrosu ve sinemasının duayenlerinden Müjdat Gezen, İzmir’in Menemen İlçesi’nin fahri hemşehrisi oldu.
Müjdat Gezen, Menemen Belediye Tiyatrosu’nun (MEBET) kuruluşunun 15’inci yılı için verilen “İnadına Tiyatro Onur Ödülü’nü almak için ilçeye geldi. Menemen Belediye Kültür Merkezi Erdal İnönü Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreni öncesinde, MEBET oyuncuları, sanat yönetmeni Metin Güler’in Aziz Nesin’in öykülerinden uyarladığı “Sultan palamut’ adlı oyunu sahneledi.
Oyundan sonra Müjdat Gezen’ne İnadına Tiyatro Onur Ödülü’nü veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin (CHP), sanatçıya fahri hemşehrilik teklifinde bulundu. Gezen de bu teklife, “Tam bir İzmir sevdalısıyım. İzmir denilince akan sular durur. Hele Menemen’in çok özel bir yeri var yüreğimde. Onun için siz siz olun, bu Kubilay meselesini artık üzerine bir çizgi çekerek kapatın. Bundan rahatsızlık duyacağınıza, Kubilay’ın burada görev yapan bir şehit olmasından onur duyun” diye yanıt verdi.
Başkan Şahin, “Fahri Hemşehrimizi kazandık” dedi.
mz (iö) foto