İZMİR’de, kan bağışındaki azalmaya dikkat çekmek isteyen Türkiye Motosiklet Kulübü üyeleri, farkındalık yaratmak için bir araya geldi. Bağış çağrısı yapan kulüp üyeleri, vatandaşlarla birlikte kan verdi.
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök’ün kan bağışındaki düşüşe ve stoklardaki miktarın azlığına dikkat çektiği açıklamaların basında yer alması üzerine, farkındalık yaratmak isteyen Türkiye Motosiklet Kulübü üyeleri bir araya geldi. Karabağlar İlçesi’ndeki bir kafede dün (çarşamba) akşam saatlerinde toplanan motosiklet tutkunları, “Haydi İzmirli sıra sende' sloganıyla İzmirlilere kan bağışı çağrısı yaptı. Türk Chopper grubunun da destek verdiği topluluğun çağrısına, çevreden geçen vatandaşlar da katıldı. Kızılay kan toplama ekibince kafe içinde yapılan hazırlıkların ardından, bağışta bulunmak isteyenler, kan verdi. Saat 20.00’de başlayan etkinlikte, 70 ünite kan bağışlandığı öğrenildi.
“KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR”
Amaçlarının farkındalık yaratıp kan bağışına dikkat çekmek olduğunu, sağlıklı olan her bireyin kan bağışında bulunarak hayat kurtarması gerektiğini vurgulayan Türkiye Motosiklet Kulübü sözcüsü Yasin Ferhat Diker, “Motosiklet sevdalılarına insanlar tarafından hep farklı gözle bakılmıştır. Biz de öyle olmadığımızı göstermek ve bir farkındalık yaratmak amacıyla bu kampanyayı düzenledik. Özellikle, Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü’nün stoklardaki azalma hakkındaki açıklamaları bizim bu kararı almamızda etkili oldu” dedi.
FOTOĞRAF