MOSB ARTIK BÜYÜMEYECEK MANİSA Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, altıncı bölgeden sonra OSB’yi büyütmeyeceklerini açıkladı. İlçelere yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Türek, “Altıncı bölgeden sonra Manisa merkezde başka bir OSB’ye ihtiyaç yok. Artık Salihli’ye, Akhisar’a, Turgutlu’ya yönelmek lazım” dedi.
Manisa’da istihdamın güvencesi olarak görülen Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Belediyesi’nden imar izni alınan altıncı bölgeden sonra genişlemeye gitmeme kararı aldı. MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ve OSB Yönetimi, CHP Manisa Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, Yunus Emre Belediye Başkan Adayı Ali Arslan ile biraraya geldi.
Ziyarette OSB hakkında bilgi veren Sait Türek, 2013 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 17 yeni yatırımın yapıldığını açıkladı. MOSB Başkanı Sait Türek, “Artık OSB’de yeni yer tahsisi konusunda işin sonuna geldik. OSB’de şuanda işler tıkırında” dedi. Artık ilçelere yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Türek, Manisa’da başka bir OSB’ye gerek kalmadığını söyleyerek Akhisar, Turgutlu, Salihli, Soma ve Kula’yı adres gösterdi. Türek, “Bir yeri OSB ilan etmek de çözüm olmuyor. Tahtını yapıyorsunuz ama bahtını yapamıyorsunuz. Lojistik anlamda ekonomik değilse, ulaşım anlamında sıkıntılar varsa oraya OSB yapsanız da bir şey değişmiyor. Oraya OSB yapmayıp başka şeyler yapmak gerekiyor. İçini doldurabilmek lazım” diye konuştu.
“MANİSA’YI BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNÜN”
Manisa’nın teşvik sisteminde 3. bölgede olmasının İzmir’deki sanayiciler tarafından eleştirildiğini hatırlatan Türek, Manisa’nın bütün olarak düşünülmesini istedi. Türek, “İzmirliler siyasetle ilgili kişilere bir takım serzenişlerde bulunuyorlardı. Ama Manisa iline il bazına baktığınızda gelir seviyesi, istihdam konusunda Manisa’nın ortalaması Manisa’nın merkezinden ibaret değil. 400 binlik nüfusa bakıp 1500 milyon nüfusu görmemek adil olmaz. İlçelerde düşünüldüğünde ciddi anlamda yatırıma ve gelişmeye ihtiyacı var” diye konuştu.
“18.5 KURUŞA ELEKTRİK VERİYORUZ”
MOSB’un cazip bir yatırım yeri olarak görülmesinin sebeplerinden bahseden Türek, sanayicinin yatırımı ve sürdürülebilirliği için giderleri minimize ettiklerini kaydetti. Türek, “Bugün Türkiye’de 18.5 kuruşa elektrik satan hiçbir yer yoktur. Doğalgazı aldığımız fiyata veriyoruz. Suyu 55 kuruş gibi rakamlara veriyoruz. Bu tarz maliyetleri en aşağıda tutmamızdan dolayı sanayici de faaliyetine devam edebiliyor. Maliyetlerin üzerine maliyet bindirmeyip sırtından para kazanma peşinde değiliz. Bacanın tütmesini sağlarsak istihdamın güvencesini sağlıyoruz” dedi.
Konut sorunu ve ulaşıma çözüm bulunmasını isteyen Sait Türek, Belediye ile sinerji oluşturulabileceğini hatırlatarak Manisa’da yaşamaktan mutluluk duyulacak bir şehir yaratmak gerektiğini dile getirdi.
İŞBİRLİĞİ VAAT ETTİ
Manisa Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ise OSB’nin Manisa’nın gözbebeği olduğunu belirterek, kentin büyükşehir olmasında sanayinin katkısı olduğuna dikkat çekti. İşbirliği vaat eden Özel, “Biz Manisa’ya istihdam yaratan, işsizlik sorununu çözen, işgücü kalitesini arttıran, OSB’ye belediye ile olan ilişkilerini kurmayı vaat ediyoruz. Siz burada istihdam yaratın dileyin bizden ne dilerseniz. OSB olmasaydı Manisa’nın bu günlerin çok gerisinde olacağının farkındayız. İşbirliği ve birlikte çalışmayı vaat ediyoruz. Her yıl 1500 toplam 7 bin 500 konut üretilmesi lazım. Biz Manisa’yı yaşanabilir, keyif veren bir kent haline getirmek istiyoruz” dedi.
Nermin UÇTU / MANİSA, () FOTOĞRAFLI