ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Sosyal Altyapıyı Güçlendirme Eğitim Merkezi (SAGEM) Projesi kapsamında, Saruhanlı Gençlik Merkezi’nde “Türkkuşu Ata Planör Model Uçağı Yapım Kursu” açıldı.
Kursakatılan gençler, Türk Hava Kurumu’ndan (THK) gönderilen materyaller ile model uçak yapıyor. Gençlerin el becerilerini daha iyi kullanabilmesi ve sosyal yönlerinin gelişebilmesi amacıyla açılan kursa Saruhanlılar büyük ilgi gösterdi. Kurs sonunda sertifika verilecek katılımcılar, ayrıca Türk Hava Kurumu’na ait Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’ni görme imkanına da sahip olacak.
Saruhanlı’da ilk defa böyle bir kurs açılmasına rağmen gençlerin ilgi gösterdiğini kaydeden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, “Saruhanlı Gençlik Merkezi, açıldığı günden bu yana etkinlikleriyle yoğun ilgi görüyor. Merkezimizin faaliyetleri sadece eğlenceye, vakit geçirmeye yönelik değil. Geleceğin bilim adamları bu tarz kurslardan çıkacak” dedi.
Gençlik Merkezi Sorumlusu Kadircan Odabaşı gençlerin daha çok el becerilerinin geliştirilmesine yönelik kurslara yoğun ilgi gösterdiğini ve bu tarz kursların sayılarını arttırmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Kursa katılan 30 gençten Oğuz İnan, “İlk defa ilçemizde böyle bir kurs açıldı. Model uçak yapımı konusunda daha önce hiçbir bilgimiz yoktu. İlk defa burada gördük. Eğitmenlerimiz sayesinde şimdiden model uçak bizim ve arkadaşlarız için bir tutku haline geldi” dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, () Fotoğraflı