TÜRKİYE Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Balıkesir Temsilcisi Yakut Korhan, üyeleri olan Sıdıka Sami Kula Anaokulu'nun 104 öğrencisine TEMA kartlarını dağıttı, rozetlerini taktı.
Sıdıka-Sami Kula Anaokulu'nun öğrencileri, geçtiğimiz aylarda, TEMA'nın, çocukların doğa ile olan bağlarını pekiştirmek amacıyla hayata geçirdiği, Minik TEMA'ya üye oldu. Üyelik sırasında çocuklara verilen 200'e yakın meşe palamutu, ufak kaplarda filizlenmeye bırakılırken, minik öğrenciler de TEMA'dan gelecek Minik TEMA kartlarını beklemeye başladı. Tesadüf sonucu “Minik TEMA” Sıdıka Sami Kula Anaokulu'nun eğitime açıldığı gün olan 14 Şubat'ta geldi. TEMA Balıkesir İl Temsilcisi, Korhan Yakut, bu fırsatı değerlendirip, okulun kuruluş yıldönümünde çocuklara çifte mutluluk yaşattı. Çocuklar, okulun kuruluşunu kutlarken, Minik TEMA Kartı'nı almanın heyecanını yaşadı.
Anaokulu Müdürü Meral Çorak, yöneticisi olduğu kurumun 3'üncü yaşına girdiğini belirterek, “Üç altı yaş grubu 104 öğrencimiz daha önce TEMA'ya üye olmuşlardı. Onlara, doğa ve çevre bilincini aşılamak için bu etkinliğe başladık. TEMA Balıkesir yöneticileri, çocuklarımızın üyeliğinden sonra, bize meşe palamutları verdi. Biz öğrencilerimizle bu tohumları, küçük kaplara ekerek, bahçemizde filizlenmeye bıraktık. Öğrencilerimiz, tohumların filizlenmesini beklerken, minik TEMA kartları geldi. Hem de okulumuzun kuruluş yıldönümünde. Bu durum bize ve öğrencilerimize çifti sevnç yaşattı. Önümüzdeki aylarda öğrencilerimizle birlikte, filizlenen meşeleri, Orman Bölge Müdürlüğü'nün gösetereceği bir alana dikeceğiz” dedi.
TEMA Balıkesir Temsilcisi Korhan Yakut, Balıkesir'de TEMA, Genç TEMA ve Minik TEMA'ya üye kayıtlarını hızla sürdürdüklerini belirtirken, “Balıkesir'de yoğun bir ilgi var. Her yaş gurubundan üye kaydediyoruz. Bu bizim için sevindirici. Çalışşmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. Yakut, kart dağıtımı ve okulun kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören katılanlara ve okul aile birliği başkanı Namık Çetinel'e üyelik rozeti taktı.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, () Fotoğraflı Minik TEMA nedir? Minik TEMA 2010 yılından bu yana uygulanan bir Erken Çocukluk Çevre Eğitimi Programı'dır. Programın amacı erken çocukluk dönemindeki çocukların doğa ile olan bağlarını güçlendirmek, doğada kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak, fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, öğretmenlere ise doğa ile ilgili bir etkinlik havuzu sunarak bu etkinlikleri çeşitli materyallerle desteklemektir. Program uygulanmaya başlandığı ilk yılda 16 ilde, 77 okulda, 4509 öğrenciye ulaşmıştır.