CHP’li Muğla Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, Milas’ta sivil toplum örgütleri ve esnafı ziyaret etti. Büyükşehir yasasıyla birlikte Milas’a bağlı 114 köyün mahalle olacağını söyleyen Gürün, şimdiye kadar verilen hizmetlerin sandıkta karşılık bulacağını dile getirdi.
İlçeye gelen CHP’li Muğla Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dr. Osman Gürün’e, CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP İlçe Başkanı Suat Özcan da eşlik etti. Başkan Gürün, CHP İlçe binası önünde vatandaşlara yaptığı konuşmada, Milas Belediyesi’nin uzun bir süredir köylere hizmet götürdüğünü belirterek “Milas’ın 114 köyü var. Biliyorsunuz artık bunlar seçimlerden sonra mahalle olacak. Yani seçimlerden sonra Muhammet Başkan sadece Milas Belediye Başkanı olmayacak, aynı zamanda köy ağası olacak. Bu büyük bir zenginlik ve hizmet anlamında büyük bir çaba gerektiriyor. Bugüne kadar nasıl gidilir, nasıl hizmet edilir diyenlere, yaptıklarıyla gereken cevap verildi. Lafla değil, icraatla bunu gösterdi. Bu nedenle köylüler Muhammet Başkan’a müthiş destek veriyor, bunu da sandıkta gösterecek” dedi.
30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşların hem ilçe belediye başkanı, hem de büyükşehir belediye başkanını seçeceklerini hatırlatan Gürün, “Büyükşehir yasasıyla genel bütçeden alacağımız pay artacak. İlçelerde belediyeler kendi yetki alanlarına giren konuları çözecek, büyükşehir de kendi sorumluluk alanına girecek konuları çözecek. Gerçi Muhammet Başkan ile hiç anlaşamıyoruz. Nedense hep kavga ediyoruz ama birlikte konuşacak, halledeceğiz. Tabiri caizse bundan böyle iki tane kocanız olacak. Birisi Muhammet, birisi de benim” dedi. Gürün’ün bu sözleri gülüşmelere yol açtı.
Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), ()
FOTOĞRAF