MUĞLA’nın Milas ilçesindeki Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası’nın 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda mevcut başkan Tayip Kömür, görevi 5 oy farkla seçimleri kazanan Özay Sabancı’ya devretti.
Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası’nın 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurula oda üyelerinin yanı sıra CHP Muğla Eski Milletvekili Fevzi Topuz, CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ve Muğla Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız katıldı.
Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası’nın dört yıl önce verdiği sözleri yerine getiremediğini kaydeden aday Özay Sabancı, esnafın sorunlarının devam ettiğini hatırlattı. Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası’nın her bakkalın desteğiyle kurduğu süpermarket MİLBAK’ın geliştirilemediğini söyleyen Özay Sabancı, yönetimin 4 yıl önce MİLBAK’ı yeniden canlandırma ve fırın açma sözü verdiğini belirterek “MİLBAK en çok bizlerin arasındaki güvene zarar verdi. Fırın açıldı ama odayla alakası yok. MİLBAK’ın başına gelenlerin odanın başına da gelmesinden korkuyoruz. Bizler üyeler olarak yıllarca sahipsiz kaldık. Gün geçtikçe eriyoruz. Olumsuzlukların giderilmesi için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
“MİLBAK’TAN EN FAZLA ZARARI BEN GÖRDÜM”
Mevcut başkan Tayip Kömür ise, eleştirilere cevap verdi. 4 yıl önce yapılan genel kurulda kendisinin MİLBAK ile ilgili hiçbir şey söylemediğini belirten Kömür, “MİLBAK ile ilgili bizim hiçbir sözümüz olmadı. Hatta şirketten de istifa ettim ve hiçbir şekilde yetkilisi de değilim. MİLBAK’tan en fazla zararı ben gördüm. Şirketin SGK ve vergi borçlarını ödemeye çalıştım. Biz kimseyi mağdur etmedik, borçlarını ödedik. Odamızın önü açıktır. Hiç kimsenin de kapatmaya hakkı yoktur. Küçük hesaplarla bir yerlere varamazsınız” dedi.
Daha sonra söz alan CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, oda ve dernek gibi sivil toplum örgütlerinde demokrasinin en iyi şekilde uygulanmasıyla başarılı çalışmalar elde edilebileceğine dikkat çekti. Belediyenin odalarla uyum içinde çalıştığını dile getiren Tokat, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.
Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası hizmet binasının kazandırılmasında emeği geçenlere ve odaya kayıtlı en yaşlı üyelere plaket verildi. Plaket töreninin ardından yapılan seçimlerde 190 oya karşı 195 oyla Özay Sabancı kazandı. 387 oyun kullanıldığı ve 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimleri kazanan Özay Sabancı’nın yönetim listesinde; Özcan Kanal, Neşet Pırnaz, Mustafa Akar, Hasan Kamber, Derya Tosun ve İlhami Yüksel yer aldı.
Oktay ÇAYIRLI / MİLAS, () Fotoğraflı