MHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, İzmir’in Kınık ilçesine yaptığı ziyarette seçmene seslenerek tarım ve hayvancılığı kalkındıracak projelere imza atacaklarını açıkladı.
MHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile birlikte Kınık İlçesi’ni ziyaret etti. MHP Kınık İlçe Teşkilatı tarafından Kınık girişinde karşılanan Taşer, daha sonra cuma namazı kılmak üzere Kınık Yeni Mahalle Kubbeli Camisi’ne gitti. Namaz çıkışı pazar yerine de giren Taşer ve Tanrıkulu, Kınıklılar ile selamlaştı.
Parti binası önünde düzenlenen törende MHP’ye yeni katılan 35 kişiye rozet takıldı. MHP’li Kınık Belediye Başkan Adayı Rıza Dönmez, Kınık’ta çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini söyleyerek yerel seçimlerde sadece Kınık merkezde değil 2 belde 30 köyün tamamında başarılı olacaklarını ileri sürdü. Kınık halkının tarım ve hayvancılık ile uğraştığını hatırlatan Taşer, diğer ilçeler gibi turizm ve sanayi gelirine sahip olmadıklarını belirterek “2004 yılında 38 bin olan nüfus 28 bine düştü. Yani bin kişi iş sahası olmadığı için Kınık’ı terk etti. Şayet biz hayvancılığı ve tarımı geliştirebilirsek bu göçün önüne geçmiş olacağız” dedi.
İzmir Bornova doğumlu olduğunu açıklayan MHP’li Taşer, 100 yıldan beri hayvancılık yapan bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyerek İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’nin kurucularından biri olduğunu vurguladı. Hayvan üreticilerini bilgilendirdiklerini kaydeden Taşer, “Tüm bunları görev aşkı ile yaptık, hiçbir maddi ve manevi çıkar beklemedik. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli görevlerinde bulundum. Belediyeciliği laf ile değil yaptığım işlerden dolayı biliyorum. Bir aday 10 yıl Bakanlık yapmış devletin tüm imkanlarını kullanıyor, diğer aday ise 10 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapıyor. İzmir’de belediyecilik konusunda bilginiz varsa gelin ekranda tartışalım. Fakat ikisi de buna yanaşmıyor” diye konuştu.
TARIM KAMPÜSÜ SÖZÜ VERDİ
MHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, İzmir’in Kınık ve Kiraz ilçelerinin İzmir’ in ayıbı olduğunu iddia ederek bu iki ilçenin devlet yatırımlarından bir pay alamadığını söyledi. Göreve geldiklerinde Kınık’ta tarım kampüsü oluşturacaklarının sözünü veren Taşer, “Bu kampus ilk etapta 100 dönüm arazi üzerine kurulacak. Bu kampus içerisinde her türlü eğitim ve seminer çalışmalarının yapıldığı kurslar olacak. Tohum ihtiyacı olan üreticilere tohum temin edilerek ucuz yolla verilecek” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Millet Vekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise bu iki adaya kefil olduklarını söyleyerek projelerin arkasında duracaklarınının altını çizdi. Tanrıkulu, “Kimilerin evinde içinde milyonlarca doların bulunduğu ayakkabı kutuları, kimilerinin evinde para sayma makinaları, kimilerinin yatak odalarında para kasalarının bulunduğu ülkemizde 30 Mart seçimleri yerel seçimlerden çıkmış aldığı oy oranı ile azgınlaşlan iktidarın gidişi için ilk durak. Kınık halkından bu doğrultuda oy kullanıp iki güzide adayımızı iş başına getirmelerini bekliyorum” dedi. Daha sonra pazar yerini gezen MHP heyeti İzmir’e hareket etti.
Cevdet ŞEN / KINIK, ()
Fotoğraf