MHP’li Manisa Belediye Başkanı ve Büyükşehir Adayı Cengiz Ergün, Selendi ilçesine bağlı 8 köyü ziyaret etti. Çampınar Köyü’nde bir mahalleyi diğerinden ayıran derede köprü olmadığı için traktörle geçmek zorunda kalan Ergün, yarım asırdır yapılmayan köprünün yapımı için köyde yaşayanlara söz verdi.
MHP’li Manisa Belediye Başkanı ve Büyükşehir Adayı Cengiz Ergün, Selendi ziyaretinin ilk gününde, ilçeye bağlı Avlaşa, Çansa, Selman, Hacılar, Çamlıca, Çamyayla, Çampınar ve Yukarı Güllüce köylerine gitti. Avlaşa Köyü’ndeki kıraathanede vatandaşlara seslenen Başkan Ergün, hizmetleri hakkında bilgi verdi. MHP’li Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ile birlikte çalışarak, ilçenin ihtiyaç duyduğu tüm projeleri hayata geçireceklerinin sözünü veren Ergün, 30 Mart seçimlerinde destek istedi.
KÖY EVİNDE AKŞAM YEMEĞİ
Avlaşa ziyaretinin ardından Çansa Köyü’ne geçen Ergün ile Savaş, bir vatandaşın evine misafir olarak akşam yemeğini yer sofrasında yedi. Daha sonra köy kıraathanesinde vatandaşlarla sohbet eden Ergün, Manisa’da ayrım yapmadan gerçekleştirdikleri yatırımları büyükşehir olduktan sonra da aynı şekilde yerine getireceklerini ifade etti.
YARIM ASIRLIK SORUN
Ergün, daha sonra Çamyayla Köyü’nü de ziyaret etti. 3 mahalleden oluşan köyün bir mahallesinden diğerine geçişe yarım metreyi aşan derenin engel olduğunu söyleyen Köy Muhtarı Cemil Öz, 50 yıldır her iktidarın köylerine köprü sözü verdiğini, ancak geçen sürede hiçbir şey yapılmadığını belirtti. Bunun üzerine Ergün ve Savaş, köye bağlı Dere Mahallesi’ne traktör üzerinden geçti. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte DSİ ile istişarede bulunarak, köyün köprü sorununa çözüm bulacakları sözünü veren Ergün, “Manisa’da yılların kanayan yarası haline gelmiş birçok problemini çözdük. İnşallah yarım asırlık bu köprü problemini çözmek de bize nasip olur” dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANiSA,() Fotoğraflı