MHP’li Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, sanayi kenti Manisa’da fabrikalarda çalışan işçilerle mesai saati öncesinde biraraya gelerek sıkıntılarını dinledi.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Türkiye’nin en büyük sanayi alanları arasında yer aldığını ifade eden MHP’li Şehzadeler Belediyesi Başkan Adayı Cem Çöllü, OSB’de çalışan işçilerle buluştu. Şehzadeler Belediyesi olarak özellikle karı koca vardiyalı çalışan işçilerin çocuklarına yönelik sosyal projeler geliştireceklerini kaydeden Çöllü, Manisa’nın Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden birine sahip olduğunu ancak bu büyüklüğün kentin gelişimiyle orantılı olmadığını söyledi. Çöllü, Şehzadeler Belediyesi’nin işçilerin sosyal hayat ve kentsel sorunlarına eğileceğini söyledi.
İŞÇİ ÇOCUKLARI BELEDİYEYE EMANET
Cem Çöllü, “Biz içi boş kelimelerden ibaret, hakkaniyetten uzak sosyal belediyecilik değil somut hizmetlerle sosyal belediyecilik örneği sergileyeceğiz. Örneğin evli, çocuklu ve fabrikalarda vardiyalı çalışan onlarca işçi kardeşimiz var. Bu kardeşlerimizin küçük çocuklarının bakımı sorun oluyor. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Benzer durumlarda sıkıntı yaşayan kardeşlerimize gece çocuk bakım evleriyle bir nebze olsun çare olma düşüncesindeyiz. Bu evlerimizde 24 saat doktor hizmeti ve pedagog da yer alarak çocuklarımızı takip edecek, ailelerine rapor verecek” dedi. Günlük hayatı kolaylaştırıcı projelere imza atacaklarının altını çizen Çöllü, özellikle gece vardiyasından dönen işçilerin birçok iş yeri kapandığı için zaruri ihtiyaçlarını temin edemediklerini de bildirdi. Başkan Adayı Çöllü, “Şehzadeler Belediyesi, sosyal belediyeciliği sözde değil özde yapacak. Bunun sözünü veriyorum” diye konuştu.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,()
FOTOĞRAF