MHP İzmir’de, belediye başkan adaylarına doğru propaganda kitapçığı dağıttı. “Görünürsek varız, görünmezsek yok” sloganının kullanıldığı kitapta, imaj yönetimi, haber yazma ve sosyal medyayı aktif kullanma anlatıldı.
MHP’nin basın ve propagandadan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut tarafından yazılan 32 sayfalık kitapçıkta, basit propaganda teknikleri anlatılırken, güler yüzle yaklaşım, güzel sözle muamele, iyi dış görünüş, giyim ve imaj, kötü davranış sergileyenleri nazikçe uyarma, iyi komşuluk ve iyi iş ilişkileri örnek gösterildi.
Kitapçıkta adayların yaptıkları çalışmaları nasıl haber haline getirecekleri de anlatıldı. Türkçe kullanımı, imla kuralları, etkili haber başlığı seçme, doğru görsel malzemeyi kullanma konularında bilgi verildi. Sosyal medyanın öneminin vurgulandığı kitapta, adaylardan muhtarların, toplum önderlerinin, dernek ve vakıf temsilcilerinin, cami imamları ve din görevlilerinin, öğretmen ve okul müdürlerinin kadın dernekleri ve temsilcilerinin, esnaf temsilcilerinin, futbol kulübü başkan yönetici ve sporcularının, gençlik örgütlerinin listeye eklenmesi istendi. Kitapta, medya takibinin önemine dikkat çekildi ve “Unutmayalım ki ancak bilirsek müdahil oluruz, saldırıları bertaraf eder, gereken açıklamaları yapabiliriz” denildi.
İmajın psikolojik, sosyolojik, fiziksel ve artistik açılardan yönetimi anlatıldı. Özgüven, algı, düşünce ve davranışlar, ait olunan sosyal yapı, beden dili, saç tasarımı, renk, kıyafet seçimlerine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.
FOTOĞRAF