MHP İzmir İl Teşkilatı, Kemalpaşa adayı olarak Dr. Metin Yaşar’ı açıkladı ve ilçede bir tanıtım toplantısı düzenledi.
MHP İl Başkanı Necat Karataş, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ve tüm MHP ilçe adayları, Dr. Metin Yaşar’a destek olmak için aday tanıtım toplantısına katıldı. Kapıda kurban kesilerek karşılanan adaylar, tanıtımın yapılacağı salona alındı. Adaylar, partililer ve Kemalpaşalılar tarafından ayakta karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan, toplantıda ilk olarak İstanbul’daki silahlı saldırıda yaşamını yitiren MHP İstanbul Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız ve tüm şehitler adına kuran okundu. Daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Metin Yaşar’a ve teşkilata seçim sürecinde başarılar dilediği telgrafın okundu.
Bir konuşma yapan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, İzmir için aday olduğunu belirterek, karşısında olan her iki adayın kendilerine sunulan gücün arkasına sığındıklarını söyledi. Taşer, “İki aday. Biri devletin gücünü pervasızca kullanıyor. Diğeri Vatandaşın CHP’ye oy vermesi ile, altını çizerek söylüyorum Aziz Kocaoğlu’na değil, CHP’ye oy vermesiyle bu gücün arkasına sığınarak bunu kendi oyları zannedip, kendi belediye başkanlarına hakaret ediyor, kendi millet vekillerine küfür ediyor, en son örneği Kiraz’da yaşandı. Kiraz’da kendi belediye başkanına ve vatandaşlara “yalaka’ diyecek şekilde şaşırmış durumda. Sevgili vatandaşlarım, Kemalpaşa’dan öyle bir ses çıkaralım ki bu ses milliyetçi, demokrat, hak, hukuk adalet arayan ama her şeyden önce haysiyet arayan, geçmişinden korkmadan, geleceğe güvenle bakan, devletin bölünmez bütünlüğüne inanan milliyetçi, muhafazakar, bayrak diyen ezan diyen, devlet diyen insanların sesi olmalı. Kemalpaşa’dan size pırlanta gibi bir aday emanet ediyoruz. Sizden onu zafere taşımanızı istiyorum” dedi.
MHP İl Başkanı Necat Karakaş da Cengiz Akyıldız’ın bir saldırı sonucu öldürülmesine değindi. Partililere sakin olmaları, sükunetlerini korumaları çağrısını yapan Karataş, “Gücünüzü sandıkta gösterin. Sokaklar kalabalık, sokaklar karışık, bizim sokakta işimiz olmamalı, bizim meydanda işimiz olmalı. Meramımızı meydanda anlatalım. Gücümüzü sandıkta gösterelim. Eğer yeri ve zamanı gelirse ülkücü hareket, bu belanın üstesinden gelme noktasında en ufak bir tereddüt yaşamaz. Türk milletinin Milliyetçi Hareket Partisi iktidarına ihtiyacı var” diye konuştu.
MHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Metin Yaşar da yaptığı konuşmada, “Onurla, gururla Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak karşınızdayım. Bugün ülkenin içinde bulunduğu durum vahimdir. Vahimdir ama bu ülkenin ülkücüleri vardır. Bu milletin has evlatları vardır. İnşallah bu kara günler Milliyetçi Hareket Partisi iktidarıyla aydınlanacak ve bu aydınlanma yerel seçimlerle başlayacak. Kemalpaşa’mıza çok değerli hizmetler yapacağız. Nereden başlayacağımızı, neler yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Projelerimiz hazır. Kemalpaşa kendi kültürel dokusunu koruyarak, yepyeni bir Kemalpaşa olacak ve biz bunu Kemalpaşalılarla birlikte yapacağız” dedi.
FOTOĞRAF