MHP ile Kiraz Belediye Başkan adaylığı konusunda anlaşan 60 yaşındaki Durmuş Özçınar, adaylık ilanından bir hafta önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Özçınar, kalple ilgili sıkıntıları artınca kızına, kendisinin aday olmasını vasiyet etti. MHP baba vasiyetine uydu ve yarışa 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül ile çıktı.
İzmir’in Kiraz İlçesi’nde 30 yıldır aktif siyaset yapan Durmuş Özçınar, en son AK Parti Kiraz İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Özçınar, daha sonra bir dönem meclis üyeliği yaptığı MHP’ye geçti ve parti yöneticileri ile belediye başkan adaylığı konusunda anlaştı. Yıllardır kalp ve damar hastası olan Özçınar, rahatsızlığı artınca kızı Saliha Özçınar Şengül’den aday olmasını istedi. Özçınar, adaylığının resmen açıklanmasına bir hafta kala, geçen 16 Aralık’ta kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.
MHP’nin İzmirli yöneticileri, baba vasiyetine uydu ve Kiraz’da 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül’ü aday çıkardı. Etüd merkezi işleten eğitimci Şengül, siyasete babasıyla girdiğini belirterek, “Kiraz’da iddialıyım. Çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Gündüzleri kadınlarla ev ziyaretlerinde, akşamları köy kahvelerindeyiz. Ayakta, alkışlarla karşılanıyoruz. Kiraz’ın en büyük sorunu işsizliğin çözümü için projeler geliştiriyoruz. Adaletli ve dürüst yönetim anlayışı için mücadele veriyoruz. Kiraz’da babamın kişisel oyu çok fazla. Ben de üstüne katacağım ve başarımı babama adayacağım” dedi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF