MİLLİYETÇİ Hareket Parti (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, seçim çalışmaları sırasında Honaz’da bir dereden geçmek için vatandaşların koyduğu tahta köprüyü göstererek, AK Parti’yi eleştirdi. İpek, “Şehrin 20 kilometre uzağındaki bu köyler, vizyon kente yakışıyor mu? Bu mu vizyon kent” diye konuştu.
Yerel seçim çalışmalarını Honaz İlçesi’nde sürdüren MHP adayı Ali İpek, Honaz MHP Belediye Başkan adayı Ali Semerci ile birlikte köyleri gezdi. Honaz’a bağlı Aşağı Karaçay Beldesi’nde fosseptik suyunun açıkta aktığını gören ve bunun karıştığı dereden karşıya geçmek için vatandaşların kendi yaptığı tahta köprünün fotoğraflarını çeken İpek, AK Parti’yi eleştirdi. Beldenin Denizli’ye yakın yerlerden biri olduğunu söyleyen İpek, “Burası bir belediyelik, belde. Bu paralar nereye harcanıyor. Bu halk bu kokuları, bu çevre kirliliğini hak etmiyor. Vatandaş evinin önünden geçen foseptik çukurun üzerinden geçmek için tahta köprü yapmış. “Şehir merkezine alt geçit, üst geçit köprü yaptık' diyerek reklam yapanlar, gelin bu köprüden ders alın, belki anlarsınız. Bu yollardan geçin, bu köprüden geçin halkın çektiğini anlayın. Belki utanırsınız ama siz onu bile beceremezsiniz” dedi.
Denizli Belediyesi’nin vizyon kent sloganını da eleştiren İpek, “Şehrin 20 kilometre uzaklığındaki bu köyler vizyon kente yakışıyor mu? Halkın maddi durumu kötü, ürettiğini satamıyor, sattığının parasını alamıyor. Bu nasıl düzendir. “10 yıldır hizmet ettik' diyenler buralara hiç gelmemiş mi? Buralarda hiç hizmet yok. Köy içi yollar perişan, köylü perişan. Bu mu vizyon kent?” diye konuştu.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, ()
FOTOĞRAF