Dünyanın önde gelen üç büyük doğaltaş fuarından biri olan MARBLE, 20. yaşını kutlayacak.
26 - 29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek MARBLE - 20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı hazırlıkları sürüyor. İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Bir dünya markası olmuş fuarımızın 20. gurur yılını gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hazırlık çalışmaları sürüyor. Gelen tüm başvurulara olanaklar ölçüsünde olumlu yanıt vermeye çalışıyoruz. Sektörden gelen yoğun katılım talebi nedeniyle bu yıl da Kültürpark’ın maksimum seviyede kullanılmasını sağlıyoruz. Prefabrike üniteleri bu yıl da kuruyoruz. Alan düzenlemesinde revizyon yaparak katılımcı sayısını maksimum seviyeye çıkarmaya çalıştık. Büyükşehir Belediyesi tarafından kenti fuarcılık sektöründe büyüterek dünya standartlarına taşıma hedefi doğrultusunda projelendirilen ve inşaatı devam yeni fuar merkezi, İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine bir adım daha yaklaştıracak. Yeni fuar alanı ile dünya doğaltaş sektörünün her Mart sonunda İzmir’de buluştuğu önemli bir platform olan MARBLE Fuarı’nda dünya liderliğini hedefliyoruz” dedi.
Katılımcı başvurularının yoğun olduğu fuarda, yer taleplerine uygun olarak tahsis çalışması yürütülüyor. MARBLE için mevcut 5 kapalı alanın yanısıra 4 prefabrike hol ünitesi inşa edilecek.
1995 yılında 47 firmanın katılımıyla 2.600 metrekare alan üzerinde düzenlenen MARBLE Fuarı, 1998 yılında, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) tarafından üyeliğe kabul edildi. Böylece ülkemizin dünya fuar otoriteleri tarafından kabul edilmiş, ilk uluslararası ihtisas fuarı oldu. Başladığı günden bugüne her geçen yıl daha iyiye giden fuara, geçen yıl yurtiçi ve dışından 1182 firma katılmış; fuarı 77 ülke ve yurt içinden 81 ilden sektör temsilcisi ziyaret etmişti.
İZMİR ()
foto