CHP’li Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Manisa’nin Akhisar İlçesi’nde sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyarette kent merkezi ve ilçeler için ayrı ayrı projeler geliştirdiklerini vurguladı.
Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde Esnaf Odası, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel’e CHP’li Akhisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, partiye yeni katılan üyeler ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Yönetime geldiklerinde odaların sorunlarının çözümü için uyumlu ve işbirliği ile çalışacaklarını ifade eden CHP’li Özgür Özel, “Manisa merkezimiz ve ilçelerimizin sosyal ve ekonomik şartlarına göre ayrı ayrı projelerimiz var” dedi.
Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin öneminin her geçen gün arttığını dile getiren Özel, büyükşehir yasasına CHP’nin karşı gibi gösterilmek istendiğini vurguladı. CHP’nin belde ve köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasına karşı olduğunu bildiren Özel, “Yeni büyükşehir yasası ile tek elden icraatlar sürdürülecek. Akhisar’ı düşünün 9 beldesi, 86 köyü var. Belde ve köylerin birçok taşınmazları var. Manisa ve ilçelerimizin ayrı ayrı sorunları var. CHP olarak biz her biri için ayrı ayrı projeler üreteceğiz” diye konuştu.
Akhisar’ın yıllar önce tütünün merkezi iken şimdi zeytin ve zeytinyağının merkezi olduğunu ifade eden Özgür Özel, Soma’nın maden kömürü merkeziyken farklı sosyal ve ekonomik sorunlara sahip olduğunu belirtti. Alaşehir ve Salihli’nin ise sultaniye kuru üzümünun merkezi olduğunu söyleyen Özel, “Kula, Demirci, Gördes ve diğer ilçelerde de ayrı sosyal ve ekonomik sorunlar var. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarının ortaklaşa yapacakları çalışmalar gerekiyor. Biz CHP olarak buna hazırız. İlçe belediye başkan adaylarımız ile birlikte göreve geldiğimiz zaman herkes görecektir değişim başlayacak” dedi
Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, ()
FOTOĞRAF