AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senatosu, üniversitenin kuruluşuna katkı koyan merhum gazeteci İbrahim Küçükkurt'un adını, Güzel Sanatlar Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Devlet Konservatuarı'nın çok amaçlı salonuna verdi.

AKÜ'nün yeni yaptırdığı çok amaçlı konferans salonu ve televizyon stüdyolarına gazeteci İbrahim Küçükkurt'un adı verildi. İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu ve Televizyon Stüdyoları'nın açılışına, öğretim görevlileri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan İbrahim Küçükkurt'un yeğeni gazeteci Sezer Küçükkurt, amcasının sağlığında olduğu gibi vefatından sonra da kendilerini bir araya getirmeye devam ettiğini söyledi. Küçükkurt, amcasının her zaman 'benim çocuğum yok ama iki evladım var. Biri Kocatepe gazetesi, diğeri Kocatepe Üniversitesidir' dediğini hatırlattı.

İLK BANKANIN KURULMASINI SAĞLADI

AKÜ'nün kuruluş sürecinde ve sonrasında büyük katkılar sağlayan İbrahim Küçükkurt'un hayatı boyunca gelişimi için çaba harcadığını söyleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Küçükkurt'un şehre, AKÜ'ye ve kendisini tanıyan herkese önemli katkılar yaptığını anlattı. Küçükkurt'un kurucuları arasında yer aldığı Kocatepe gazetesinin de yayın hayatını başarıyla sürdürdüğü vurgulayan Prof.Dr.Solak, “İbrahim ağabeyin, Afyonkarahisar'da yükseköğretimin kurulmasında ve gelişmesinde ne denli yoğun mesai harcadığını hepimiz biliyoruz. İbrahim Küçükkurt'un üniversitemize yapmış olduğu katkıları elbette daima hatırlayacağız. İsminin en önemli salonlarımızdan biri vasıtasıyla yaşatılacağına ve ölümsüzleşeceğine inanıyoruz" dedi.

AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİLER

Afyonkarahisar'da göreve başladığımda ilk tanıdığı insanlardan birinin İbrahim Küçükkurt olduğunu belirten eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Küçükkurt'un İstanbul dışında Türkiye'nin ilk özel bankası Terakki Servet Bankası'nı Afyonkarahisar'da kurduğunu hatırlattı. Konuşmaların ardından Vali Balkanlıoğlu, Prof. Dr. Solak, İbrahim Küççukkurt'un eşi Neriman Küçükkurt, yeğeni Sezer Küçükkurt birlikte açılış kurdelesini kesti. (FOTOĞRAFLI)